torsdag 8 april 2021

            Vårglädje

Påsken har passerat och jag har därför plockat bort de få påskprydnader som jag har, nu får man rikta in sig på vårens bestyr och det känns verkligen så härligt.
 


 

 Vi har haft turen att ha  besök av dotter och måg de har kunnat hälsa på under pandemin då de arbetar hemifrån och åker med tåg och har egen kupé  och använder munskydd förstås.

Vi har ju en hel del snö kvar så då passade de på att köra lite skoter och även åka lite skidor förstås för man måste passa på när man kommer till vintern för där de bor är det ju ingen snö.

Under påskhelgen så har det hänt en del utanför köksfönstret där har Krokusarna börjat slå ut man blir som  glad varje vår då de kommer för man är verkligen svältfödd på dessa så ljuvliga blommor med färg.
Eftersom jag fick en stor tuva med Snödroppar av vänner så fick det även bli några plantor vid vårt sommarhus som nu blommar så fint även här.
Lammöronen vid vårt sommarhus har även de tinat fram och det är så trevligt med växter som liksom är färdiga för att växa vidare under snön som just har tinat bort.
I den här rabatten där dessa sitter så har hela rabatten tinat fram under en kort tid det är vad som händer när solen står högt på himlen det blåser och det är varmgrader dag som natt.
Jag har även hittat lite Blåbärsris bakom vårt uthus vid vårt sommarhus där har det tinat fram jag tycker att det är så fint med lite grönt i en vas det hör ju våren till.
Naturligtvis så har jag lockats av att köpa lite vårglädje i form av små söta Violer här är de tillsammans med Påskliljor som är i knopp.
Nu när dotter och måg var hem så hade vår dotter sin födelsedag det är länge sedan hon sprang omkring i dessa skor nämligen 34 år sedan det är inte klokt vad tiden går.Det är inte alltid hon firar den dagen här hemma men roligt är det när det nu händer.
 
Jag gör som jag brukar nämligen länkar över till  TrädgårdsFägring
Snön den tinar sakta bort men det är sådana mängder så just därför så tar det sin tid nu ska vi få nederbörd i form av regn något som vi så väl behöver för att få snön att försvinna lite snabbare.
 
Jag avslutar med att önska alla en fin fortsättning på den här veckan. 

  
 

 


 

 7 kommentarer:

 1. Ja, det herlig når små vårtegn kommer frem. Flotte krokus og snøklokker. Det ligger fortsatt snø bak huset her, og det snødde senest i ettermiddag. Vinteren vil ikke slippe taket helt.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Så härligt att du får se lite vårblommor. Så stora snöhögar har vi inte haft på många år. Skönt att dottern kunde hälsa på.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Tänk så utsvulten man är på vårblommor och så glad man blir när de dyker upp! Trevligt att du kunnat umgås med dottern under pandemin, det betyder så mycket!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Så mye snø enda, hos deg! Likevel fine krokus og snøklokker. Her er nesten all snø blåst og smeltet bort de siste dagene, men den kalde vinden bremser våren. God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 5. Hei Margareta.
  Det er deilig med de første vårtegnene når snøen smelter og de første løkblomstene titter fram.
  Så hyggelig at du kunne ha besøk av datter med familie:-)
  Her blåser det iskaldt, -3 i natt, og det er meldt snø/sludd og -grader en drøy uke framover.
  Ha det godt/Eirin

  SvaraRadera
 6. Blåbärsris i vas är så fint och än finare när det slår ut och till och med blommar. Roligt att ni fick besök och möjlighet att fira födelsedagen tillsammans.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vad härligt att ha kunnat träffa lite släkt och familj i Påsk!
  Nu får vi se fram emot sommaren så det är lättare att vara ute och man oxå har trädgården att vara i!
  Väldigt gulliga små skor du har sparat! :-)

  //Trädgårdshälsningar
  Lillianna
  www.pinktownroses.wordpress.com

  SvaraRadera