fredag 2 april 2021

 Nu närmar det sig


Visst är det en underbar känsla när man får se dessa ljuva små blommor som Snödropparna är.Jag har fått några plantor av en väninna för några år sedan och i vår så blommar de som de ska för nu har de etablerat sig kan man säga.
Krokusarna är också de på gång och nu är det en tid när man mest står böjd över rabatterna för att se om det har hänt någonting.
Nu har vi haft sol och värme samt blåst under en period och det för med sig att det händer mycket med den snömängd som vi har haft. 
Den har sjunkit undan riktigt mycket och vi har ingen tjäle i backen vilket gör att det går mycket snabbare.
Mina röda tulpaner har även de börjat komma upp och de har förökat sig och i år blir det en stor grupp och inte mig emot.Dessa kommer varje vår så de räknar jag som perenna tulpaner vilket gör mig så nöjd över att ha dem i trädgården.
Dessa skönheter fick jag av min granne Lena för några år sedan och de har även de förökat sig så med tiden så ska det nog bli mycket gult på stället där de står men det gillar ju jag för det är så fint när de blommar.Så här fina är de inte riktigt ännu men snart så.
Eftersom det är påsk så har jag ju köpt ett antal Påskliljor som sedan de blommat över ska få en plats ute i trädgården. 
När det är vår så spelar även Koltrasten så fint det gjorde den för oss när vi var vid vårt sommarhus och satt i solen och njöt.Man blir så glad över att få höra dess vackra sång.
På en byväg om våren är det lerigt och dant står det i visan och det kan man säga om den här vägen där jag brukar promenera i bland om jag inte vill gå efter den asfalterade vägen förstås.Den här vägen går till en by nära vårt sommarhus och min rygg mår bättre av att gå efter den i bland.
Jag har på nytt plockat in av Häggens kvistar och de har slagit ut det är så njutbart att ha lite vår även här inne.
 
Det var min tolkning av veckans tema och just i skrivande stund så är det så härligt med ljuset utanför vårt fönster och allt som händer utanför.
Jag länkar över mitt inlägg i vanlig ordning till  TrädgårdsFägring
Gå gärna in på den här sidan så hittar Ni säkert flera fina vårbilder.
 
Jag avslutar med en liten dikt som jag hittade och som jag tycker passar.
 
"När sig våren åter föder
klar och ljuv
Dagen ler och solen glöder
vaknar du
Fäster vid din bleka stjärna blad och knopp och från gruset som en ängel lyfter opp"
 
Ha det nu riktigt bra och Glad Påsk önskar jag Er alla.

 

 

  

 


5 kommentarer:

 1. Så godt å se at det smelter hos deg, og at du har fått snøklokker i blomst! Det er en herlig tid vi har foran oss nå.
  God påske!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Våren kommer till dig med vackra vårblommor. Snart är snön borta också.
  Glad Påsk!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Så fint med tulipaner og påsksliljer som trives og blir flere :)
  Og så skjønt det er med lysere kvelder, sol og påskestemning!
  /Irene

  SvaraRadera
 4. Så bra att vädret hjälpt till att tära på snölagret. Och du har fått fina vårtecken i rabatterna. Visst är det roligt när lökarna trivs och blir fler ute i trädgården.

  Glad Påsk! Carina

  SvaraRadera
 5. Lååång raksträcka, men det är nåt särskilt med grusvägar även om de är blöta och leriga. Kul med allt som börjar blomma nu och vilka fina tulpaner som dessutom kommer igen. Här käkar sorken det mesta i tulpanväg om jag inte tar upp lökarna.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera