fredag 7 maj 2021

      Välkommen sköna Maj

Nu har våren kommit hit på allvar även om vi har fortfarande minusgrader på nätterna men i nästa vecka så ska det börja bli varmare även nattetid.
Ändå så har snösmältningen kommit i gång ordentligt för det porlar i bäckarna och det är ett riktigt vårtecken. 
Vitsipporna i vår trädgård har slagit ut och det blir man glad över för nu känns det att vi är på väg mot rätt håll.
 

Jag har i färskt minne när vi var på resa till Göteborg 2019 då man fick se dessa fina blomma ute i naturen något som man inte är riktigt van vid där jag bor så för mig var det riktigt exotiskt.

I bland så blir man överraskad för vid vårt sommartorp som jag har valt att kalla vårt sommarhus där fick jag se en ny krokus stå och blomma för den jag har inte haft tidigare den har andra blad och helt andra blommor.Det kan vara så att någon fågel har lagt hit ett frö någon gång och inte mig emot.

Nu står den på vårt bord och blommar så fint den Kaktus som jag köpte under förra hösten den är verkligen ett smycke på bordet.Ett smycke är även de ljusstakar som jag förärades av min väninna hon vet att jag gillar blått och dem blev jag så glad över för de är jättefina.
Kunde inte motstå dessa söta Nejlikor när vi var och handlade jag hade några även förra sommaren och de blommade långt in på hösten verkligen så tacksamma.
En annan söt blomma har även den slagit ut i rabatten nämligen Scilla den kan man se lite på håll där den står och blommar för den har en så ljuvligt vacker blå färg jag såg den i en backe vid vägen som vi körde förbi och där var de många. 
Det var lite grann om hur det är här hos mig just nu  och jag gör som jag brukar göra att jag länkar över till  TrädgårdsFägring
Nu blir det mer och mer vår och nu snart blir det sommartemperaturer och det gills av både vi människor och hela naturen väntar på den.
 
Ha det nu så bra som det går att ha och njut av en underbar tid som vi befinner oss i.


 

 

 




6 kommentarer:

  1. Detver spennende å følge med på utviklingen hos deg, og du er ikke så langt etter her hvor jeg bor. Senest i natt var det frost igjen, og hvitveis og scilla blometrer også
    her nå. Snø har jeg ikke mer av heldigvis.
    Søte nelliker, og de blomstrer veldig lenge.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Det er skulle det selvsagt stå :)

    SvaraRadera
  3. Hrligt att snön smälter bort även hos er. Krokusen är en snökrokus - C. tommasinianus. Vacker och oerhört tacksam den sköter sig själv och bara trivs.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för namnet på min nya krokus det ska jag lägga på minnet.

      Radera
  4. Hej Margareta!
    Sakta men säkert försvinner snön hos dig också. Så fint med vitsipporna, har också några i trädgården. Din kaktus blommar fint, hos mig är det bara tomatplantor inomhus. Längtar tills de kan komma ut i växthuset.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  5. Skikkelig, herlig vårstemning! Fin krokus. Ja, kanskje det er fuglene som har "hjulpet til". God søndag!
    /Irene

    SvaraRadera