torsdag 1 oktober 2020

                                        1 Oktober

En ny månad den här gången skriver vi 1 Oktober nu börjar det märkas ordentligt ute i trädgården och runt omkring ute i naturen att hösten är här på riktigt.
Äppelträdet har fått gyllene toner på bladen trädgården börjar mer och mer bli lite skräpig och så småningom blir det till att städa bort en del.Jag brukar vilja använda löven och lägga dem i rabatterna som skydd och näring för rabatterna och någonting extra för maskarna att göra.
Roligt ändå att det blommar fortfarande det är härligt att ha dessa Höstflox som förgyller.
Bonica Rosen likaså den är en otroligt tapper och trogen vän som inte ger upp i första taget.
 
 Vi har även varit i väg till min barndoms by något som är lika trevligt varje gång.I dag brukar vi kalla den här skogen för Björnriket eftersom det finns en och annan nalle som även vill vara här i skogen.Nu träffade vi ingen för de hör ju oss och då brukar de gå längre in i skogen så vi får vara i fred.
Vi har varit och plockat ett antal kartonger med enris ska ha både till en grav och även pynta här hemma.
Det är en sådan lyx att bara kunna åka i väg och plocka det man vill ha från skogen utan att behöva fråga någon om lov. Naturligtvis så måste man tänka så man inte tar med sig hem något med rot då en del är fridlyst som växer här jag tänker då främst på växten  lummer här finns olika arter av den.
Här hemma på gatan så börjar det vara så varma toner som grannens Lönn som verkligen brinner av vackra färger.Jag brukar ta reda på en del blad som ligger utanför gärdsgården och göra olika arrangemang 

Jag som trodde att Sädesärlan hade flyttat men jag blev lite förvånad när jag var i trädgården och fick se den igen undrar förstås vad som har hänt varför den har stannat kvar.Nu var det bara en jag såg men jag trodde inte att den ville vara i våra trakter under vintern utan ville bo där det är varmare.Naturen gäckar en i bland och man förstår inte riktigt varför.
Det var lite om hur jag har det jag gör som vanligt att jag länkar över till   TrädgårdsFägring
 
Ha det gott alla som tittar in på min sida önskar er alla ett fint veckoslut 

 



 

 

 

 




4 kommentarer:

  1. Javisst är det en ynnest att kunna ge sig ut att plocka och vet att man har lov. Många gånger upplever jag också att markägare är mer försiktiga och ser helheten bättre. Bra du skrev om lummern - det fick mig att kolla och jag insåg att nu är alla arterna fridlysta för några år sedan var det en och en annan som man borde låta bli. Visserligen får jag plocka som markägare och det är alltid mycket lite jag tar av den stora lummern. Den lilla är ovanlig och vacker där den står.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det syns på träden att det är höst, lönnarna glöder i gult och rött. Din trädgård har så mycket fint fortfarande, vacker ros och flox. Tror jag skulle ha lite svårt att ge mig ut i skogen om jag visste att det fanns björn där.
    Ha det fint! Marika

    SvaraRadera
  3. Verkligen helt perfekt att bara stiga utanför tomten och kunna hämta det man behöver, nåt jag uppskattar oerhört, men enris och mossa har jag inte plockat ännu. Letar fortfarande svamp. Stackars sädersärlan. Den kanske har blivit lurad och tänker stanna. Länge sen de flyttade här.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Hei Margareta.
    Godt du kan nyte både floks og roser fortsatt:-)
    Vi har fortsatt en del høstanemoner, roser, hibiskus og busker som fortsatt blomstrer. Noen pelargonia som ikke skal overvintres inne får stå til frosten kommer.
    Tror ikke jeg hadde våget å gå i skogen om jeg hadde visst at det var bjørn der,
    Flotte høstbilder!
    Ha en fin uke/Eirin

    SvaraRadera