onsdag 23 september 2020

                                                   Höstdagjämningen har just passerat

När höstdagjämningen har passerat så går vi åter mot mörkare tider och dessutom kallare men just nu så har vi ca 15 plusgrader och det är en härlig temperatur. 
Den söta Violen den bryr sig inte om att det blir kyligare utan blommar snällt vidare här har den självmant poppat upp i rabatten där jag har taklök.

Den söta Australienska Violen har jag nu tagit in men den har trivts så otroligt bra ute på vår altan.Nu gäller det att hålla kvar livet i den under vintern och det kan bli en utmaning.

Växthuset är städat och fint redo att nu få vara ett förråd under vintern.Nästa sommar blir det åter nya plantor som ska få växa här inne.

Jag har även plockat in Blodtopp och Brudslöja vasen står på en duk som jag hittade i en skåp och den är så fin och dessutom jättegammal.Jag blir alltid så glad över att hitta ett och annat gammalt i mina skåp som jag har glömt bort.Den hade en liten fläck på sig men den fick jag bort.

Jag har även varit och plockat röda fina Lingon dem plockade jag i en solig backe en sådan där ljuvlig dag när solen sken och det var så vackert då det finna många vackert röda tuvor.

Varje höst så får den här bonaden komma upp på väggen den påminner om en annan  tid då man körde med häst och vagn. Jag minns min barndom då man åkte på vagnen när man skulle i väg och hjälpa till med höbärgningen det är fina minnen att plocka fram och tänka på. 

Hösten innebär även att man plockar bort pynt och pyssel ute i trädgården och den här springvatten stenen den blir tvättad och fin från diverse alger.Den ska nu förvaras inne i växthuset och det blir trevligt att få ta fram den igen när våren åter är här.
 
Det var lite grann om hur det är här hos mig och som vanligt så länkar jag över till  TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska alla en fin fortsättning på veckan.Ha det bra.



 
 

 

5 kommentarer:

  1. Vilka sköna höstbilder du visar, och så skönt att vara klar med höststädningen. Växthuset ser verkligen prydligt ut. Jag har fortfarande tomater i mitt, så där blir det inte städat på ett tag.

    SvaraRadera
  2. Hösten har allt mycket fint att bjuda ändå :) Jag gillar att det blir lite gott att göra fina små arrangemang inne. Och jag ser att du gör som jag - skapar små installationer. Jag tänker på duken som håller ihop ljuslyktan och blomvasen. Det blir finare så :)

    Ha en trevlig helg! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Idag har vi regn och rusk, men kan inte klaga för det har varit så fint väder länge nu. Har också städat växthuset, så det är bara att vänta på nästa säsong igen. Den lilla violen är söt, men jag klarade inte att övervintra den. Hoppas du klarar det.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Hei Margareta.
    Høsten er en fantastisk flott tid! Nå er det bare å vente på litt kaldere vær og sprakende farger:-)
    Bra at du allerede er ferdig i drivhuset! Vårt er fylt med planter som skal inn for vinteren, men vi må vente til planterommet er tørket skikkelig, og satt i stand etter alt vannet vi fikk inn der i sommer.
    Håper fiolen din overlever:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker höstbonad. Det är inte så vanligt med bonader längre, tyvärr för det var ofta vackra konstverk, många av dom. Duken du hittad är jättefin!

    En fin kommande vecka till dig!
    Anita

    SvaraRadera