onsdag 2 september 2020

                                            September första höstmånaden är här

September har börjat bra med fint höstväder solen skiner och den värmer så gott.Ute i trädgården så blommar det vackra Gullriset  här tillsammans med en Törel och Blodklöver.
Den gula färgen ser så varm ut och den lyser av sig där den står.
Höstfloxen är så fina den här har jag en gång fått av en före detta arbetskamrat och den är så vacker.
Under Augusti så blev det att plantera om i en del rabatter och nästan alla mina rabatter behövde mera jord. 
Då är det allt bra att bara hämta ur egen kompost och det är väl ingen jord som  slår den jorden som innehåller alla bra mikroorganismer.
Den här vita Rosen köpte jag en mors dag för några år sedan då hade den lite rosa stänk på sig men är i dag helt vit. 
Jag är så glad att den trivs där jag har planterat den och jag tycker att den är så vacker.Den är i rabatten vid vår fontän vid vår uteplats.
 Rönnarna är nu fulla av bär och jag tror att Sidensvansarna när de kommer att de ska få sig ett rejält kalas. 
När Rönnen nu är så full i bär så måste man ju plocka in av den och sätta i en vas det blir ett enkelt och vackert blickfång.

 

Vår granne vid vårt sommarhus de har Svarta Vinbärsbuskar och jag har fått vara dit och plocka mig några liter. Jag tycker de är så goda och ska nog göra någon kräm eller använda dem i någon efterrätt så småningom eller bara äta av dem när jag känner för det.
När vi nästan varje dag är till vårt sommarhus och det är fint väder då myser jag i solstolen och sitter och stickar och lyssnar på radion det kallar jag för livskvalitet.
Här har det blivit att vara extra mycket det här året på grund av pandemin men det har varit bra att åka hit och byta miljö för en stund.
Det här var lite grann om hur jag har det i mitt hörn av vår värld jag gör som vanligt och länkar över till
 
Önskar Er alla en riktigt fin fortsättning på första veckan i September 




 



 

 
 


5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Din trädgård är full av vackra höstfärger, rönnen är så fin. Riktigt vacker flox. Jag har dahliorna som fortsätter att blomma, och några solhattar, annars är det lite tomt. Höstastrarna har inte börjat ännu, tycker mina rabatter ser lite ledsna ut trots att vi fått en hel del regn. Skall försöka plantera lite nytt i helgen, och kasta sommarblommorna.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Ja full rulle mot höst! Din trädgård är sååå vacker...dahliorna kämpar på i det eviga regnet här på ön!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Så fint vær første sepemberuke, at jeg kaller det sensommer! Vakker floks og nydelig hvit rose. Kompost er gull. jeg hadde litt å spre ut i vår. God helg!

    SvaraRadera
  4. Kan tänka mig att du har det mysigt där i solstolen med sticke och radio.Tänk att rönnbären redan har kommit. Det har jag faktiskt inte tänkt på. Antingen är det inget rönnbärsår i år hos mig eller har jag väl gått runt och sovit, ha, ha. Fina vinbär. Äter på gröten varje morgon.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Så fint i din trädgård. Välklippta häckar och ordning. Avundsjuk... Kraaam Pia

    SvaraRadera