fredag 3 april 2020


Gott och blandat så här i början på April
Då har vi passerat förbi det första kvartalet på det här året och kommit in i April. På fönsterbrädan står den granna påsktuppen tillsammans med den vitblommande kaktusen som blommar både i November och nu lagom till påsk. Tuppen beställde jag från en postorderfirma för ganska många år sedan och den är otroligt fin.
I April vill jag även gärna byta gardiner för att få in lite mera färg i vårt kök nu tycker jag även att man kan se tydligt det härliga ljuset som har kommit.

Nedanför köksfönstret har snön försvunnit i den rabatten och det har börjat komma upp både det ena och det andra i rabatterna som är verkligen så otroligt trevligt .
Blåsippan är även den på gång den kommer tidigt ska bli härligt när den börjar blomma så småningom.
Den här veckan sätter jag även fröer som jag har  samlat i hop själv under hösten men jag har även köpt ett antal fröer under den här vårvintern.Det ger mig en härlig känsla att vi går mot en bra period nämligen varmare tider då man får plantera de vackra blommor som dessa fröer ska ge mig sedan.
Vid vårt sommarhus där har lammöronen börjat visa sig det är riktiga tuffingar och här trivs de som Ni ser vilket är trevligt för mig då de inte gör det här hemma.
Här hemma så kom denna lilla krabat och hälsade på han tar verkligen för sig av smakbitarna och han är mitt i maten kan man säga.


Som Ni ser så har vi en bit bort ännu sommaren man kan fortfarande gå efter skoterspåren något som jag gillar vackra dagar när solen skiner och som omväxling till att sitta och njuta i solen enbart.
Det här var lite av vad som jag håller på med och hur det här hos mig just nu.jag länkar som vanligt över till  TrädgårdsFägring

Jag får önska alla att ha det riktigt bra. 















4 kommentarer:

  1. Hei Margareta.
    Så godt at det begynner å blomstre, og våkne til liv i bedet utenfor kjøkkenvinduet:-)
    Vi har ikke hatt noe snø i vinter, og her har al krokus allerede avblomstret.
    Kos deg med frøsåing, og ha en riktig fin helg/Eirin

    SvaraRadera
  2. Jösses det hade jag inte tänkt på men såklart är vi nu - redan - inne på årets andra kvartal :) Gillar de färggranna rutorna i gardinen - rutigt tyg brukar oftast 'bara' vara i två färger det här var mycket roligare.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Så fint i ditt fönster. Ovant att se så mycket snö, vi har inte haft någon alls i år. Det kom några stora tussar igår, men det försvann lika fort. Härligt med ekorren som kommer på besök.
    Soligt och fint idag, och vinden har stannat upp, det blir en fin dag idag.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  4. Nu märks det att vår land är avlångt med snö och sol, nåt vi sällan har här samtidigt i Småland.
    Tänk att vi har samma gardiner! Visst gillar man de rutorna!
    Önskar fin påskvecka!

    /Anette

    SvaraRadera