onsdag 8 april 2020


Plötsligt såg jag

Det här är veckans tolkning på temat "Plötsligt såg jag".
Den här vackra Alpclematisplantan vet jag inte hur länge jag har haft för historien bakom den är att jag hittade en reva av den när jag var ut på en skogspromenad.
Fick se den växa uppefter en trädstam och beslöt mig för att bara ta en liten reva av den och plantera den i min egen täppa men lämnade kvar den största tuvan av den.
Plötsligt så började den växa och nu blommar den varje sommar så här fint.
Den blåa Bolltisteln står så majestätiskt i den stora rabatten på sensommaren och blommar med sina blåa bollar.
Den höll jag på att förlora för någon sommar sedan men plötsligt fick jag se att den hade fröat av sig och jag tog hand om dess småplantor och satte ihop dem i en klunga och nu står den åter och blommar.
Ute i trädgården har jag avsatt en ruta där jag har planterat olika örter och även en tuva med Gräslök.
För några somrar sedan upptäckte jag röda Liljebaggar som jag inte ville ha i mina Liljor och kunde inte förstå var de kom från.
Plötsligt en dag fick jag se varifrån de kom och upptäckte att de bodde i Gräslöken den var dess fodervärd kan man säga.
Hädanefter så köper jag alltid en planta och har i en kruka nära mig för den fina plantan med Liljebaggar den fick åka långt bort från vår trädgård.
Sedan dess så har jag inte haft någon liljebagge.
Under tiden jag hade denna Gräslök som blommade så fint  så tog jag reda på dess blommor och gjorde en krans av dem som jag hade kvar ett långt tag framåt.
Den här Fibblan som jag fick frö av en fd arbetskamrat och som jag satte den tog tid på sig men till slut så fick jag plötsligt se dess gröna blad komma och sedan blomma så här fint.
Den här plantan av Näva som jag hittade på en trädgårdsdag inte visste jag att den skulle blomma så här fint men helt plötsligt när den en dag slog ut så blev jag ju förstås jätteglad över dess skönhet.
För någon sommar sedan så hade jag en japansk Näva i min trädgård och tyckte att den var så otroligt söt men hur det var så försvann den en vinter.När jag var på en trädgårdsdag så hittade jag ett exemplar igen och glad i hågen planterade jag den i min rabatt.
Helt plötsligt en dag får jag se den Japanska Aklejan hade vuxit till sig och inte alls var någon sådan utan när den sedan började blomma egentligen var en jättevacker ljusgul Akleja och jag blev inte alls ledsen för det.
Dessa gula Vallmo som helt plötsligt började växa i rabatten under vår Tall det är en underbar historia för här sitter ofta fåglarna och äter och har troligen lämnat efter sig spillning som innehöll frön av dessa Vallmo.

Historien om min rosa Krollilja har jag berättat många gånger när jag och min svägerska fick hämta knölar av den på ett visst ställe och att jag planterade den i min stora rabatt.
Helt plötsligt en dag efter många år får jag se den komma upp i en helt annan rabatt och blommar nu i den varje sommar.
Troligen har jag fått med mig någon knöl av den och den har följt med i jorden och helt plötsligt kommit på ett helt perfekt ställe.Det tycker jag är så härligt med att ha trädgård man får vara med om glada överraskningar ganska så ofta faktiskt.

Det här var några av mina bidrag som gäller veckans tema.Jag länkar som vanligt över till 
Gå gärna in på den sidan där får Ni ta del av andras inlägg i veckans tema  eller kanske någonting annat som kan vara av intresse.
Jag får avsluta med att önska alla En Glad Påsk och ha det bra.













2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det är mycket som kan överraska i trädgården. Och för det mesta positiva saker. Ha en riktigt god fortsättning på Påskhelgen.
    /Marika

    SvaraRadera
  2. Man kan bara förundras över växter och hur, var och när de dyker upp :)

    Roligt med klematisen...

    Glad Påsk! Carina

    SvaraRadera