torsdag 23 april 2020


Våren här hos mig
Det börjar våras även här hos mig, som Ni ser så har snön börjat försvinna och det i en rasande fart men vi har haft 15 plusgrader  och sol och då händer det saker.
Tänk att för någon helg sedan hade vi snöstorm och nu kan vi börja räfsa men så är det när man bor här uppe i norr i zon 5,dessutom så har vi snart ljust dygnet runt och bara det är ju så härligt.

 Först ut  är dessa Krokusar och de kommer med sin fina ljuslila färg verkligen så roligt man blir lika glad varje vår som de dyker upp.
De har ju funnits i rabatten en lång tid nu så de har blivit många och jag har även tagit några knölar och planterat på flera ställen ute i trädgården och även vid vårt smultronställe som jag skrev om förra veckan.
Påskliljorna har även de börjat blomma dessa så gula vackra och det här är av en mindre sort  och jag tycker de är så söta.
I dikesrenen så blommar Tussilagon och det är en riktigt fin vårblomma man verkligen lever upp när man är ute på promenad och när man tittar sig runt omkring så händer det så mycket ute i vår natur den här årstiden.
Det porlar i bäckar och det är verkligen ljuv musik i mina öron.
En och annan Fjäril har också börjat fladdra omkring den här ville gärna vara med på bild för den satt snällt stilla innan den fladdrade bort igen. 
Citronfjärilar har jag sett flera av och när man lyckas fånga dessa ljuvliga varelser som hittar sin restaurang med nektar som videkissar är så blir man så otroligt glad.
  
Det var lite om hur våren framskrider här hos mig och inlägget länkar jag tilTrädgårdsFägring
 
Avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.







5 kommentarer:

  1. Hei Margareta.
    Så godt at det nå våres, også hos deg, og at snøen smelter. Her har vi ikke hatt noe snø denne vinteren.
    Nyt våren/Eirin

    SvaraRadera
  2. Logiskt så vet jag ju att Sverige är avlångt med betoning på långt. Men det är när jag ser bilder som dina som det blir verkligt hur avlångt det är. Underbart att ni har fått rejäl snösmältning och fina vårtecken :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Härligt att våren kommit till er också. Vi har haft några sommarvarma dagar, men nu är det betydligt kallare igen. De första vårtecknen är speciella.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  4. Så kul att se att ni uppe i norr också har fått vår! Den tidiga är över här, men nu verkar det som om den kommit tillbaka - vi har haft det både kallt och blåsigt sista veckorna. Men idag regnar det - till min stora glädje. Det började bli enormt torrt.....
    TREVLIG HELG/Susie

    SvaraRadera
  5. De där första vårtecknen som man blir så innerligt glad av, så härligt att du fångat dem på bild! Hoppas att ni inte drabbades av nordanvinden som dragit ned över landet nu?

    SvaraRadera