torsdag 26 mars 2020


Detaljerna som gjorde helheten
I veckans tema så finns det en hel del bilder att plocka fram som har det temat i sig.Här har vi en variant där Grönliljan får vara tillsammans med en Funcia med de rätta kulörerna för att bli en bra helhet.
Lollipop och Stjärnflocka blir en otroligt skön förening då de får vara tillsammans.
Det här är en annan variant för övrigt en av mina favoriter  William Buffin och röda cigarrer som jag har lust att kalla dem. Jag är lika glad varje sommar de blommar de lyser av sig där de står.
Vit Höstflox och vit Astilbe det blir så fina kontraster tillsammans och bildar en skönkombination.
Blodtopp och Ismalört jag gillar de olika kontrasterna och Malört överhuvudtaget är en otroligt fin kombination tillsammans med olika blommor. 
Röda Liljor och Vitmalört är en oslagbar kombination till exempel.
Lollipop och rosa Stjärnflocka kan aldrig heller bli en fel komposition.
Jätterams som blommar det är otroligt fint och en matta  med gula toner vid foten så blir det harmoniskt.
Bonica rosen tillsammans med rosa Brudslöja de har bott ihop många år nu men de blir bara bättre och bättre med tidens gång.
En hel rabatt med olika härliga komponenter så här såg det ut för ett antal år sedan  men det är ju så att man måste ju åtgärda ibland då vissa växter inte vill vara med längre.
Det här var mitt inlägg för den här veckan och jag länkar som vanligt över till  TrädgårdsFägring

Jag kan berätta att vi har ett underbart väder med tio plusgrader och en sol som skiner och det tinar som aldrig förr så nu börjar det våras även här hos mig.

Ha det nu riktigt bra jag önskar Er en trevlig helg.



 


 
 

 






5 kommentarer:

  1. Vilka bilder! man längtar ihjäl sig nu efter blommor och grönt. Underbara kombinationer. Alla fina på sitt sätt. Men rosen och rosa brudslöjan är nog min favorit. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Det var många fina kombos och allt går bra ihop med ismalört!
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Härliga kombinationer Margareta! Jag är svag för det enkla så första bilden med toner i grönt är så läcker :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Hej Margareta!
    Så fina kombinationer, av vackra blommor. Stjärnflockan och Liljan är som gjorda för varann, och rosen och brudslöjan, så fint. Så mycket vackert, du har att se fram emot.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  5. Underbara kombinationer du visar! Det gör att jag börjar bli sugen på att sätta fler perenner igen!! Men...jag orkar inte sköta hela trädgården utan har ju börjat ta bort lite perenner, för det är sånt gubben min inte riktigt fixar. Han brukar ta bort perennerna och låta ogräset vara kvar..... *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera