torsdag 2 maj 2019

                                        Välkommen sköna Maj
Nu har vi hälsat den sköna maj välkommen för det är en härlig månad och valborgsmässoaftonen var mycket varm vi hade nämligen 18 grader när vi promenerade till våra grannar på middag.

 Sedan åkte vi i väg till Skellefteå där vid församlingshemmet vid Skellefteå landskyrka så brann  en stor brasa och det hade samlats mycket folk där.Skellefteå manskör sjöng in våren och det hölls även tal och efteråt så gick vi in och fikade.

  Nu börjar denna gula Primula att på nytt visa sina vackra gula blommor,den som jag köpte för ett antal vårar sedan och planterade ut när snön hade tinat bort och har sedan dess glatt mig varje vår och det gillar man ju.
John Moo denna så rara Sippa som bara blir finare och finare för varje vår och blommar troget och blommar länge en riktigt fin art av blomma.
På vårt torp så har vi räfsat i stort sett klart snön har även den nästan försvunnit åtminstone på vår tomt men i skogen så ligger den kvar på sina ställen och Häggen börjar utveckla sina blad.

Jag och maken har varit till Umeå på trädgårdsmässa och blivit inspirerade. Denna skapelse mötte oss i foajén när vi kom och den skulle man ju inte tacka nej till att ha i trädgården om man bara  hade någonstans att  ställa den.
Det fanns även fina tips på hur man kan ha det på sin uteplats eller balkong den här föll mig i smaken.
Jag kunde inte motstå denna så fina dekoration den ska få plats på ett bord vid vår entré jag köpt även ett hängsmycke i form av avlånga glasbitar som jag ska ha ute i trädgården.
Maken och jag var med i en frågetävling om insekter och dess boning och vi vann båda två då vi hade alla rätt.Jag vann årets sättpotatis som heter Larsvikens Venecia och maken vann detta så vackra Palettblad.
Vi var mycket nöjda med dagen lyssnade även på John Tayler som pratade om kompostering som var både underhållande och intressant. 
Jag gör som vanligt att jag länkar över tilTrädgårdsFägring

Nu har vi fått bakslag och våren har kommit av sig då vi åter ser dansande snöflingor i luften och bara några plusgrader tänk vad det kan ändra sig fort vi som hade en sån härlig temperatur.Nu vet jag att det kan bli så där jag bor och att vi inom en snar framtid så blir det snart varmare igen.

Önskar alla som tittar in här hos mig en fin fortsättning på denna första Majvecka.









3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Alltid kul med trädgårdsmässa, mycket fint att titta på. Hoppas nu att du inte får mera snö, det skulle bli kallare till helgen.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsterna på trädgårdsmässan. Verkar varit en trevlig dag. John Taylor ör ju alltid rolig att lyssna på.
    Så roligt att ni fick en så fin Valborgshelg. Här har det också kommit bakslag i vädret. Men, det är väl så den här tiden på året.

    Önskar dig en skön helg!
    /Anita

    SvaraRadera
  3. Älskar John Mo har den från morfars trädgård. Gissar att det var en vanlig sort förr eftersom den verkar finnas i äldre trädgårdar.

    Grattis till fina vinster! Carina

    SvaraRadera