torsdag 23 maj 2019


Det som händer just nu
Den här tiden på året skulle jag vilja stanna tiden  en stund för det är så mycket underbart som händer både ute i naturen som fåglarnas kvitter och allt som växer och fylls av ljusgröna kulörer men även av färg.Mina Tulpaner till exempel de är så fina med sin röda färg jag saknar dock tulpanerna som var polkagris randiga  man kan ju undra vart de tagit vägen.
Dessa gula Vallmo som sätter färg på tillvaron med sina gyllengula blommor de har en förmåga att dyka upp lite här och var men det gör ju inget för de är så fina.Jag vill ju gärna ha dem under vår Tall på framsidan av vårt hus där de är som allra finast förstås.
Likadant är det med Pärlhyacinterna de kommer även upp lite här och var men sedan så försvinner de så då får de vara kvar:De har troligen följt med jorden då vi har endast kompostjord så det är orsaken till att de blir så.
Löjtnantshjärtat har även de slagit ut sina så vackra hjärtan som är så underbara.

För att inte tala om Häggen den sprider ut sin ljuvliga doft den doften vill man gärna ha en längre tid än som är brukligt.
Den här söta Ekorrungen kom förbi och hälsade på en stund och han var så fin i färgerna och verkade så nyfiken och verkade hitta en och annan godbit under Tallen.Jag har även förstått att fåglarna har redan ungar som behöver mat för man ser dem flyga fram och tillbaka med mat i näbben samt att man hör läten från fågelholkarna.I år blir det nog flera kullar av fågelungar.
Maken har byggt mig en blomstertrappa som jag har fyllt med Pelargoner den som är grön och vit i bladen har jag köpt mig till morsdagspresent den skulle blomma vackert röd.

Just nu har vi fått endast fem plusgrader  vilket jag tycker känns som ett riktigt bakslag då man får ta på sig fingervantar och varmt på kroppen när man ska ut på promenad men det blir säkert varmare vad tiden lider då man åter får sitta i solen och mysa. 

Det här var allt för den här gången och jag länkar som vanligt till  TrädgårdsFägring

Önskar alla en riktigt fin fortsättning på Maj ha det nu riktigt bra.
 

 
 
 
 

 
 



3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så fint det blommar hos dig, här är tulpanerna snart överblommade, men snart är det dags för något annat. Vi har fått en hel del regn de senaste dagarna, och hade den varmaste dagen i år i förrgår. Fem grader låter inte mycket, hoppas du får lite varmare väder.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt - det är en fantastisk tid vi har just nu. Vi hade hela +29 i måndags vilket var FÖR varmt, bara +12 igår och 4 mm regn, men idag är det perfekt för trädgårdsjobb, 20/22 grader och lite molntussar ibland!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Fin pelargontrapp du fått. Jag vill gärna ha en liknande. En del tulpansorter verkar gå tillbaka till någon slags föräldragener.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera