torsdag 9 maj 2019



Lite ögonfröjd i Maj

Den härliga värmen har  tagit paus ett slag men trädgården den bryr sig inte om det utan den fortsätter leverera ändå.Just nu så blommar Kungsängsliljan för fullt denna blomma som är så otroligt  fin med sina rutiga blommor.
Vitsipporna även de är som finast just nu dem har jag i dag på några ställen både här i trädgården samt på vårt sommartorp.Det är växter som inte kräver särskilt mycket för de kommer ändå varje vår.
Jag har städat i vårt torp och jag använder såpa som sig bör i ett så gammalt hus så nu kan sommaren komma när den vill:Nu är det bara lite målning som behöver göras utomhus innan man kan bara åka hit och sätta sig på altanen med en sticksöm och slå på radion och lyssna på P1.
Utanför vårt torp så finns det en del gamla rabatter och just nu så blommar denna så söta minitulpan i en av dem som jag har haft turen att få av vår torp granne. 
Jag har även haft turen att få några Snödroppar av en bekant som ringde och sa att det var bara att komma och gräva upp dem jag ville ha.Nu är de planterade så då är det bara att vänta till nästa vår och hoppas på det bästa.

När man är ute och går på en  skogspromenad  så brukar jag stanna till och se mig omkring och upptäcker då hur vackert det är ute i skogen när solens strålar lyser mellan skogens träd.Det här med att ha turen att bo vid en skog som bjuder på olika vägar att promenera efter som jag verkligen nyttjar nästan varje dag är en lisa för själen.
Inslaget länkar jag till 
TrädgårdsFägring 
Där finns säkert en hel del fina vårbilder.

Jag avslutar med att önska Er alla en fin fortsättning på Maj
 







3 kommentarer:

  1. Hei Margareta.
    Det er godt når man får en ltt mer langsom vår!
    skulle gjerne fått noen snøklokker jeg kunne gravd opp. De som kjøpes er ganske så usikre!
    Så deilig at torpet nå er klar til ha en fin helg/Eirinsommersesongen.
    Hos oss er nok fokus mest på frostskade, beskjæreing, og forberedelse på nye frostnetter....

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Nu känns det som att det blivit lite varmare ute. Den fina Kungsängsliljan har jag inte sett hos mig i år, har vita, får spana efter dem. Hoppas jag inte grävde upp dem med all stjärnflocka, som jag rensade i rabatten. Jag går också gärna i skogen, det är fint och ett härligt lugn.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Härligt att försommarblomningen börjar dra igång hos dig. Visst är kungsängsliljan en av de vackraste och mest fascinerande. Det är så roligt med växter man fått och kan komma ihåg.

    Ha en fin vecka! Carina

    SvaraRadera