tisdag 28 augusti 2018


Vi tar adjö av Augusti
Tänk att vi snart har slut på den sista sommarmånaden som Augusti är  det känns lite vemodigt det brukar det alltid göra även om jag faktiskt gillar hösten. Jag tycker om att luften blir lite svalare och högre då är det så skönt att få gå ut i skogen och njuta av stillheten.
Augusti innebär även att man börjar skörda  av de Tomater det som finns där och de är så goda har så mycket smak man bara njuter av dessa primörer.
Ute på vår altan har jag en blomstertrappa där jag har mina Pelargoner nu blir det inte så länge förrän jag kommer att plocka in dem då nätterna börjar vara kallare jag vill inte att de ska frysa till att börja med så blir det att täcka dem med väv nattetid.
Ute i trädgården börjar den slå ut den rosa Kärleksörten och jag gillar den verkligen jag brukar ta in av den och sätta i vas då kommer det en hel del rötter efter ett tag så då kan man ju plantera dem någon annanstans.
Den brokbladiga Revsugan kan jag säga är en favorit för här hos mig så är den inte alls aggressiv som den kan vara på en del andra ställen så snygg tillsammans med röd Kärleksört.
Älggräset har fått en rostig ton som jag gillar så här i slutet av Augusti.
I år så blommar en del blommor en gång till som den här Morden Centennial och inte mig emot det gör mig bara glad det är så trevligt med det som blommar så här på slutet på sommaren.
Den här Rosen pelargonen som heter Apelblossom har jag plockat in då den stått ute den har jag en gång fått av vår torp granne Valda och den är jag så rädd om och är så glad över att jag fått den att blomma.
Den här stubben som är en kvarleva efter den Björk som stod på stället när vi flyttade hit för ca 30 år sedan.Den har sina rötter kvar och nu har det börjat växa björkticka på den så den har med tiden blivit rejält dyr för de kostar en hel del om man ska köpa sådana.Många plockar den i skogen och gör avkok på den och dricker det för den ska vara bra för kroppen.
På vårt torp så blommar Krassen så här fint ännu i våras så fick jag en hel del plantor av den av min väninna Ingrid så jag har den på flera ställen men den har aldrig varit så fin som just här.
Jag gör även den här gången så att jag länkar till  TrädgårdsFägring 
där kan Ni gå in för att ta del av andras fägringar.

Jag avslutar med att tacka för Era kommentarer det värmer mitt hjärta
.Önskar alla en bra fortsättning på veckan. 

















6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Härligt med egenodlade tomater, jag har tömt de flesta krukorna från växthuset, men det finns en del plantor kvar. Fina pelargoner hos dig, jag lyckas inte riktigt med dem, fast i år har jag några Engelska som blommat fint.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Hei Margareta.
    Deilig å kunne høste egne tomater. Her går det mot slutten, og vi har masse i fryseren, som skal bli til tomatsaus etter hvert.
    Håper du kan ha pelargoniaene ute en stund til:-) Apleblossom ser frodig og fin ut. Er nok den som har trivdes minst hos meg i sommer, så jeg får ta noen stiklinger.
    Ha en fin kveld/Eirin

    SvaraRadera
  3. Ja, vemodig er det.... Men høstluften er fin!

    SvaraRadera
  4. Kärleksört är en favorit hos mig men tydligen också hos sniglarna - jag får inte ha den ifred! Förra året grävde jag upp min bästa planta och planterade den i en kruka istället och där verkar den få vara ifred. Nu törs jag köpa en röd igen.
    Vilken härlig tomatskål du har - det är lyxigt godis!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Visst är höstluften härlig... men jag är ändå sommarsjuk. Första gången på evigheter jag känt så..

    Revsugan är jättefin och trots att den sprider sig oerhört snabbt hos mig får den vara kvar. Lite omild behandling ibland bara ;)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  6. Kul att det är någon annan som gillat hösten, iaf om det är en varm och skön höst. Fantastiska tomater du fått, jag älskar tomater men har inte haft några i år. Måste låta växthuset bli av med alla löss som gick på chilin och tomaterna. Här hos oss är september också en sommarmånad så idag blev det ett härligt soligt och varmt sommarbad i poolen!!
    KRAM/susie

    SvaraRadera