torsdag 2 augusti 2018


Fortsatt fägring i vår trädgård
Sommarvärmen den fortsätter och vissa dagar så är det skönast att vara inomhus då luften är både varm och fuktig man kan nästan inte andas.Nu blir det nog bara i veckan som den fortsätter sedan kommer det att bli svalare temperaturer och då får man lite andrum att börja ta itu med trädgården en smula.Nu har vi även haft åska och regn och det gör att man inte behöver vattna lika ofta som innan.

Praktlysingen den står sig grann mot den röda husväggen den förnekar sig inte kommer varje år men man får se upp för den hör till dem som gärna tar för sig.Den vill gärna bre ut sig så därför så brukar jag se till att det blir på mina villkor.
Den gula Rudbeckian som jag hade turen att vinna i ett växtlotteri på en trädgårdsdag den växer sig hög och är så fin den med. 
Den röda Kärleksörten som jag fick av min granne förra sommaren den är otroligt vacker där den står har tänkt göra flera av den ska även plantera den på vårt torp.Dessa fetbladsväxter är ju så tacksamma de kräver inte särskilt mycket av oss trädgårdsägare men kommer troget varje år och just dem som har färg även på bladen gör sig ju ännu bättre i rabatten.
Grönliljan den blommar verkligen rikligt den här sommaren den som jag först tänkte såg ganska så menlös ut, men nu när den vuxit till sig så är den riktigt fin när  man kombinerar den med en del andra växter som harmoniserar med den så gör den sig riktigt bra.Här är den med gula Penningblad.
Nu har min skönhet slagit ut den står där så röd och grann  med sina vackra liljeblad tyvärr så vet jag inte namnet på den .Kikki som jag fick den av tror att det är en krollilja av något slag och den växer precis som en sådan.
Den här sommaren så blommade även en Pastellakleja i vår trädgård om det är fåglarna som planterat den eller om jag hämtat den på någon trädgårdsdag förtäljer inte historien men glad blev jag när den blommade i varje fall.
Under sommaren så plockar jag gärna in en och annan bukett som vi får njuta av på nära håll här är det Bonica rosen och rosa Brudslöja i en skön förening.
Det var allt från min hörna av vår del av landet jag länkar som vanligt till denna sida   TrädgårdsFägring

Avslutar med att önska alla en fortsatt bra vecka 













3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det får gärna bli lite svalare väder, det är fortfarande varmt, men är glad att vi fått lite regn. Du har mycket fint som blommar, grönliljan ser spännande ut, tror inte jag sett den förut.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Så vakker blomstring hos deg!
    Selv fagerfredløs (Praktlysing) ser trist ut her nå.

    SvaraRadera
  3. Det gula mot de röda väggarna känns både fint och bekant. Runt mig så var det ofta faluröda hus och gula blommor runt :) Visst är kärleksörterna tacksamma kanske särskilt en sån här torr sommar.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera