onsdag 22 augusti 2018


Sensommarblommor Äpplen  samt recept
Blå Bolltistel det är en sensommar blomma som jag höll på att förlora om jag nu inte hade tagit reda på de som hade kommit upp efter den förra som fröat av sig.Det gäller att ha ögonen med sig i trädgården för i bland så bestämmer sig blommor för att lägga av och tar man då inte för sig av små plantor så går de förlorade.Nu är den praktfullare än någonsin till glädje för mig.
Nu när Bolltisteln är så fin så måste man passa på att plocka in av den och den är ju som en eternell då man inte har något vatten i krukan i och med det så kan jag njuta av den hela året om.
I trädgården så blommar den så här fint den lila höstfloxen den har jag fått av en före detta arbetskollega.
  
Den här tiden på året när det börjar kännas att hösten är i antågande så är det så underbart att hitta guldkorn som blommar för fullt som den här rosen som jag tror heter Örträsk.På grund av värmen så blommade den klart tidigt och det är så ljuvligt med Rosor som remonterar då får man njuta av dem även nu när sensommaren börjar gå mot höst.
Blodoxalis har en tendens att sprida sig till många ställen jag brukar samla ihop dem när jag hittar dem och jag tycker de är så fina med sin varma färg i bladen särskilt när de har blivit en liten tuva.
Äpplen har vi många av den här sommaren så jag har gjort äppelmos av dem för det blir så otroligt gott och så sötar jag det som jag själv vill.
Vi har även fått Äpplen av grannar och vänner och det innebär att det kommer även att bli äppelkakor under vintern som är uppskattade att bjuda på.
Här får Ni ta del av receptet på äppelkaka som jag brukar göra hittade det i en tidning en gång och det har blivit många genom åren .
Jag brukar även göra en kall vaniljsås som är god att ha till så här gör man den:

Vispa ett ägg tillsammans med 2 matskedar socker och  1 tesked Vaniljsocker,Vispa sedan 2 dl grädde till ett fast skum sedan blandar man i hop allt och sedan är det bara att servera.

Jag länkar förstås till den här sidan TrädgårdsFägring

Önskar alla en riktig fin sensommarvecka 







 





6 kommentarer:

  1. Nu ska jag äntligen ta mig tid att kolla några bloggar som jag inte gjort på ett tag.Bollstistel har jag försökt bli av med men inte lyckats så nu finns den fortfarande kvar fast på utsidan av staketet . Den verkar ha pålrot och svår att få upp. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Den blå bolltisteln gillar jag, har några som jag knyckt hos dottern, de är betydligt mindre hos mig än hos henne, men det gör inte så mycket, de är fina ändå. Fin flox och ros.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  3. Den eplekaken så god ut, skal prøve oppskriften:-)
    Den blå tistelen var flott, tror vi hadde den for noen år siden.
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  4. Bra du fikk berget den morsomme kuletistelen!
    Remonterende roser er bra å ha :)
    Vel, nå fikk jeg lyst på eplekake. Aldri sett så mye epler som i år. God helg!

    SvaraRadera
  5. Den där såsen har jag ätit. Men här tror jag den kallas kallskål eller liknande. Men gamla frun i huset var danska så egentligen vet jag inte. Men gott - ja :)

    HA en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  6. Kakan lät god så jag tror jag ska göra en på måndag när min kusin och min väninna kommer från Stockholm för att spendera veckan här med oss.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera