onsdag 15 augusti 2018


Trädgårdsresa i zon 6
Den 11 Augusti så var det åter dax att resa iväg på den årliga trädgårdsresan den här gången gick färden till Piteå och Boden.Det har blivit populärt att åka i väg vi var 47 stycken som reste  och hade en trevlig dag tillsammans.
Här har vi stannat till i Öjebyn där fanns dessa blommor att beskåda bland många andra. Personen som bor här är en kvinna som har på egen hand byggt upp trädgården kring huset som hon hyr.Här kunde man även köpa plantor.
Här fanns även vackra pelargoner som passar så bra på detta bord.
Sedan reste vi vidare och nästa ställe var till Boden där vi fick hälsa på en man som visade oss en riktigt fin konstnärlig trädgård som var så smakfull med vackra bladformer och egengjutna stenplattor.Här var det manen i huset som hade trädgårdsintresset hustrun däremot såg till att gräsmattan blev klippt.
Här fanns även vacker glaskonst att titta på då han även är glaskonstnär.
Efter lunch så gick färden vidare i Boden till en trädgård som låg i närheten av vårt lunchställe de hade en smakfull trädgård som hade stil och elegans där det var mannen i huset som ritade upp hur det skulle vara innan allt anlades.Här var det ordning och reda och vackra Astilbe i grupper, som jag tilltalades av, kunde man se i den här trädgården samt även vackra träd och växter i krukor.Här växte ett Valnötsträd som trivdes bland annat.
Här fanns även damm med fiskar och Näckrosor som prydde dammen.
Sista anhalten på dagens resa gick till Rosvik här möttes vi av en magnifik trädgård som var enorm där det fanns allt.De gödslade den med hönsgödsel och här behövdes det massor av den varan och det märktes för allt var så frodigt och vackert.
Trädgården är på en hektar och det fanns stora rabatter runt om i hela trädgården.Den som har tidningen Allt om trädgård kan i nummer 10  läsa om denna så fina trädgård.
Här fanns även otaliga sommarblommor som här fullt med Krasse som blommade så här vackert efter gången mot växthusen för här fanns två stycken.
Det blev en fin avslutning på en mycket trevlig resa vi vände hemåt nöjda och fulla av inspiration.
                                            Jag avslutar med att länka till TrädgårdsFägring
  
Jag får  önska alla en fin fortsättning på Augusti


















5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vilka fina trädgårdar du besökt, grönt och frodigt. Stora fina exemplar av Hosta, det syns att de fått gödsel. Den blåa floxen är riktigt fin.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiska hostor och vad roligt att göra sådana resor. Får en känsla att den första trädgården tillhör Berit!?

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Åhh vad kul att resa runt och titta på trädgårdar. Man får alltid små idéer eller tips. Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Roligt att besöka trädgårdar i norr. Ägarinnan till den första träffade jag i Varberg i vintras. Trädgårdsfest mitt i vintern är ett kul arrangemang som några trädgårdsamatörer drog igång.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  5. Skulle vara så roligt att besöka trädgårdar i zon 6 och uppåt. Riktiga pärlor ni fick uppleva och kreativa människor. Kul. Fina bilder.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera