tisdag 4 september 2018



Just för tillfället
Sommaren fortsätter även om vi kommit in i September då är det härligt att fortfarande kunna sitta ute på den här platsen och dricka kaffe eller som jag och min granne gjorde förra veckan vi tog med oss ut stickningen och satt ute och stack.
Den Engelska Pelargonen som Lars-Olof och Ingrid kom med under våren den har minsann gjort rätt för sig och blommat hela sommaren.
 
Jag brukar plantera ner i krukor Pelargoner tillsammans med olika sommarblommor de blir så fint när de blommar tillsammans.Jag tror att det här är en Mårbacka som delar utrymmet med de andra.
Nu först när hösten har knackat på dörren så behagar rosen New Dovn att blomma.Nu är det ju bättre sent än aldrig för jag trodde ju faktiskt på riktigt att den hade dött då det blev en chockartad start i maj med mycket värme och lite vattning på grund av att vi var på en veckas resa.
Här vid vår groventré så ser det ut så här de vita Höstfloxen blommar och det gula Penningbladet växer fint i krukorna. I insektshotellet har det även varit hyresgäster som vi har sett lämnat det och nu hoppas vi på nya hyresgäster i hotellets celler.Det är mycket möjligt att det bor någon där ändå för det är ju inte bara celler utan även andra rum man kan bo i.
En eldkorg kan man använda på många sätt jag har satt ner en plastsäck och lagt jord i den och planterat ner ett Hängstarr och det är fortfarande så här fint.



När man har en rik tillgång på Äpplen så kan man göra en rad godsaker jag har gjort äppelchips som blev en succé. Här kommer hur Ni ska göra:
Man behöver inte skala dem utan man skär äpplet mitt itu och sedan skär man tunna skivor lägger dem på en plåt med bakplåtspapper sätter in dem i ugnen på 80 grader där ska de vara i ca fyra timmar för att torka jag satte skaftet på en träslev i ugnsluckan så det kommer in luft.
sedan är det bara att lägga dem i en tät burk. 
Så här på hösten så är det så härligt att åka till skogen och det var vad jag och min man gjorde vi hade i tanken att plocka Lingon och hittade faktiskt sex liter.Jag var lite skeptisk att vi skulle hitta några efter sommarens torka men det behövde jag inte vara för det fanns gott om dem.

En dag tog vi med oss våra torp grannar på en lite tripp till min barndomsby och då blev det även ett besök till skogen då de var av intresse att se hur det såg ut även där.Vi hade ett fint väder och några trevliga timmar där vi bara myste.
Den här vägen leder bort från det första bostället i byn nu är där bara rester kvar av det men det är en fin skogsväg att gå efter.Vi träffade även de som skulle ut på svampplockning och jag påtalade att det kunde finnas Björn i området men de sa att de inte var rädda för den bara man inte visslade så gick det bra och de hade inte heller någon hund med sig och då är det lugnt.
Jag länkar över till  TrädgårdsFägring.

Det var allt för den här gången från min del ha en riktigt fin September vecka. 











 





8 kommentarer:

  1. Deilig at sommerblomstene fortsatt blomstrer og at det er deilig å sitte ute.
    Trodde ikke det var noe tyttebær i år pga tørken, men da går det an å ta en tur:-)
    Oppskriften på eplechips må prøves.
    Ha en fin dag/Eirin

    SvaraRadera
  2. Tack för att du påminde om att man kan göra äppelchips. Äppelskörden är enorm i år och man kan ju inte bara göra äppelpaj eller äta dom färska. Imorgon blir det en omgång chips!

    Ha en fortsatt bra vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Visst har det varit riktigt fina dagar, hoppas det fortsätter så. Härligt med en skogspromenad och lingon är gott. Fin pelargon, har också några Engelska, men just nu blommar de inte.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  4. Den engelska pelargonen blommar verkligen fint, vilken trevlig gåva!
    Äppelchips har jag kvar sedan flera år, undrar just hur länge de är goda. Barnen gillade att äta dem, men nu gör vi alltid must av alla äpplen.

    SvaraRadera
  5. Pelargoner och sommarblommor är en jättefin kombination. Och man tager vad man haver även om det är en eldkorg tänker jag. Men lingonbilden - jag blev så sugen på att ge mig ut och plocka... Det är så meditativt :)

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  6. Ja, deilig å sitte ute i septembersol :)
    Vi får nyte så lenge vi kan.
    God helg!

    SvaraRadera
  7. Hei, så hyggelige bilder, det er herlig å kunne nyte varme dager enda..
    Takk for tips med Kjærlighetsurt, skal prøve med noen stiklinger jeg også.
    Ha en fin dag,

    Klem, Ida

    SvaraRadera
  8. Mycket sommar hos dig fortfarande. Här ser till och med pelargonerna slitna ut efter denna märkliga sommar.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera