tisdag 11 september 2018


Njutbart nu
Nu när hösten har trätt in så är det så underbart med de som vill blomma  och det här tycker jag är njutbar fägring  när Silkesnävan blommar nu när många växter har gått till vila.
Även den här Nejlikan är en liten färgklick i rabatten och som blommar ännu.
På vårt torp så blommar dessa vackra Tagetes jag gillar dess färg och dem vill jag gärna satsa på en annan sommar vilket gör att jag tar reda på dess fröer nu under hösten.
Njutbar blomning hoppas jag dessa ska bjuda mig på ett annat år också .Solbrud men röd  har jag haft förr en gång men då lyckades det inte men dessa som jag köpte i Luleå när vi var dit för någon vecka sedan kanske jag har bättre tur med dessa .
Snöbären är aktuella just nu och de är så fina att ta in och ha i en liten kruka.
Jag fick plocka Krusbär hos en granne vid vårt torp så därför så blev det att avnjuta dem i en kräm.Det blev några påsar bär som jag har i frysen till fler goda efterrätter.
Daggrosen har så vackra röda nypon så här i September dem kan man använda till en del pyssel vi får se vad det blir i höst där de kommer till användning.
I bland behöver man inte göra det så invecklat ett fat med röda Lönnblad och lite stenar samt en pippi då är allt färdigt. 

Hösten bjuder oss på så vackra färger att njuta av för ögat dessa varma toner skulle bli så fina som garn som man skulle kunna sticka till något skönt plagg det är det första jag tänker på när jag ser den.
Den här tiden på året så är det extra härligt med  de dagliga promenaderna då kan man vandra på olika vägar som finns i vår skog här har jag varit förbi en av våra tjärnar som finns och där var det så här fint.


Det var mina inslag för veckans tema och jag länkar dem hit till  TrädgårdsFägring.

Jag avslutar med att önska Er alla som tittar in här en riktigt fin fortsättning på veckan och tack för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg de är som vanligt så trevligt att Ni tittar in på min sida. 











 









8 kommentarer:

  1. Vakre høstbilder, kjenner jeg ikke er riktig klar for høsten enda, men det er en fin årstid også.
    Godt det blomstrer litt i hagen fortsatt, din hvite solhatt er så fin.
    Blir hyggelig å følge deg, fint med nye bloggvenner.

    Klem, Ida

    SvaraRadera
  2. Oj så mycket njutbart du har att visa. Visst är det härligt med de senblommande nävorna. Dom lever riktigt upp den här tiden. Jag har spansknävor som blommar långt in i oktober. Man ser fler och fler tagetes på bloggar. Det tycker jag är trevligt. De röda är så vackra. Dom är ju ofta så tacksamma också, blommar och blommar. Ditt arrangemang på fatet är jättevackert. Och tjärnen ... så vacker.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Hösten är fin med alla vackra färger, men jag vill gärna njuta av lite sol och värme, ett tag till. Vackra röda nypon och fint pyntat rabarberblad.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  4. Hei Margareta!
    Geraniumen du viser, blomstrer her fra tidlig sommer til sen høst her, sammen ned en litt mørkere rosa. utrolig villig.
    Flotte høstbilder,og fargene blir bare finere og finere framover:-)
    Ha en fin helg/Eirin

    SvaraRadera
  5. Tack för besöket i både din trädgård och i omgivande vackra natur!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  6. Så söt silkesnävan är. Visst är det en lite ovanlig färg på en näva, eller är det bara jag som alltid köpt blåa?
    Håller helt med dig om den stickade tröjan, naturens färger ser verkligen mjuka och ulliga ut på just den bilden.

    SvaraRadera
  7. Nävan och nejlikan är jättefina färger på men kanske är ögonen lite färgtrötta.. för det är de sista och väldigt vackra höstbilderna som fångar. Mjukheten är så fin.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  8. Så vakre blomster, og mye annet nytbart akkurat nå :)

    SvaraRadera