onsdag 26 september 2018


Bästa sommarminnet

Det första jag tänker på när det gäller temat för veckan är den härliga resan vi gjorde min man och jag i Maj månad till Göteborg med bil genom Sverige vi började vår resa den 8 Maj.

Vad vi inte visste när vi började resan var att vi skulle få ett högtryck med sommarvärme som skulle räcka en lång tid framåt. Det gör även att jag tycker att den resan hör sommaren till eftersom det var högsommartemperaturer hela resan.
Det var fantastiskt att få resa genom landet och uppleva våren och den fantastiska blomningen jag undrade vad det var för vita blommor som blommade överallt även i skogen och det var ju Vitsippor.De finns endast i våra rabatter här hemma vilket var fantastiskt att se dem växa vilt.

Når vi nådde vårt mål så blommade det så vackra träd överallt 
något som jag blev otroligt fascinerad av och  vart man än såg så var det så fint. Något som jag inte är van att se här hos oss.


Det här är ett träd som jag fotade på väg till Ica butiken i Majorna. 
Det blev förstås en promenad till Botaniska i Göteborg dotter och måg bor nämligen nära både slottsskogen och botaniska ,den här dagen var det 27 grader varmt och jag fick se Magnolia i blom för första gång och det var fantastiskt.
Även denna magnifika rabatt fanns just där så otroligt mycket blomsterprakt på en och samma gång.
Det blev även en åktur med Paddan och det var en härlig tur i det vackra vädret där vi fick en bra information av en duktig guide.Här passerar  vi Feskekörka.
Väl hemma igen så hade all snö smält bort för även här hade det varit sommarvarmt och Blåsipporna hade slagit ut.
I det här sammanhanget så får jag inte glömma bort det här härliga minnet när jag var ute i trädgården och stod vid en av rabatterna och hörde någon pipa och fick se denna så otroligt söta Blåmesunge som lockade på sin mamma ett underbart sommarminne.
Jag avslutar med att länka till  TrädgårdsFägring 
där får Ni ta del av andras sommarminnen.

Jag önskar alla en fortsatt fin September












6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Men det var väl helt fantastiska sommarminnen. Ni verkar haft härliga dagar i Göteborg. Och maj var ju så varm att det var rena sommaren. Och det var väl ett jättefint sommarminne med den lilla blåmesungen. Tack för ett härligt inlägg på temat!

    Önskar dig en fortsatt skön dag!
    /Anita

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Göteborg är en härlig stad, förstår att ni hade det skönt. Magnolia i blom hör nog till det finaste som finns. Härliga minnen, men nu får vi vänta på all blomsterprakt till våren.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Härliga sommarminnen :) Jag är nog lite bortskämd som har så nära till botan. Så nära att jag ibland glömmer bort att ta mig tiden att åka dit.

    Blåmesungen var söt där den sitter gömd.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Göteborgs botaniska trädgård är vacker alla tider på året men det är ändå något extra med våren. Härliga sommarbilder.
    Ha det gott!
    Birgitta

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga sommarminnen du bjuder på. Blåmesungen är verkligen ljuvlig.

    SvaraRadera
  6. These flowers and plants are so striking, you have a wonderful looking garden. I love the landscape of this land. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    World of Animals

    SvaraRadera