söndag 1 april 2018


Välkommen härliga April
Nu har vi första vårmånaden här och nog är det härligt även om det i år är svårt att locka hit gumman tö i vår är hon mera välkommen än någonsin då vi har mycket snö fortfarande.
När jag för ett tag sedan tog hand om mina Pelargoner så blev det en hel del sticklingar som jag även satte ner i jorden och de har verkligen rotat sig bra .jag har blandat dem samman och vet inte så noga vilka som  sitter tillsammans men min tanke är att det får jag väl se när de börjar blomma.En del blad visar lite grann vem de tillhör trots allt.
Några av dessa fina Pelargoner har jag tagit sticklingar eller "skott" som vi brukar säga ifrån.Jag längtar verkligen tills dess att jag får ta fram min blomstertrappa och ställa på vår altan .
Den 4;e April förra våren så hade vi en Nässelfjäril på besök för första gången det var i tidigaste laget men jag minns hur glad jag blev för då var våren redan här.Dessa övervintrar ju i bodar och andra ställen så den lockades säkert ut av vårvärmen vi hade då.
Även Koltrasten hälsade på i vår trädgård och vi hade nästan ingen snö alls kvar.Än så länge har han ännu inte visat sig eller börjat spela  för oss men snart så kommer våren på allvar hit till oss och då får vi åter höra hans ljuva fågelsång.
Förra våren i början på April så blommade även Krokusarna nedanför vårt köksfönster så det är mycket som man går och längtar efter.
Här under sover fortfarande mina vårblommor men med varma grader och en sol som värmer så kommer min längtan att vara över efter vårens första blommor då de står här åter och blommar.Jag är även nyfiken på hur den vackra Blåsippan som jag fick av en god vän förra sommaren den har jag placerat under rosenbusken här i hörnet så jag går mot en rolig vår.
                                                       
TrädgårdsFägring: TrädgårdsFägring Vecka 14!  Gå gärna in på denna länk.


 Jag får därmed önska alla en trevlig Aprilvecka










5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Oj så mycket snö, men med det varma vädret som kommer, smälter det undan fort. Snödroppar och krokus tittar fram hos mig, men marken är frusen.
    Ha en fortsatt fin Påskhelg!
    Marika

    SvaraRadera
  2. Vårblommorna är väl inbäddade, men när solen kommer går det fort. Första fjärilen är speciell. Är den första mörk blir det en regnig sommar säger skrocket.
    Glad påsk
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Det blir många fina pelargoner framöver ser jag!
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Gunilla

    SvaraRadera
  4. Oj, du har mycket snö kvar ser jag. Jag har också snö i hela trädgården och går och väntar på första vårblommorna. Men koltrasten har börjat sjunga och vi har nu fyra par hos oss.
    Pelargonerna måste jag ta tag i och plantera om. Brukar alltid vara klar så här års men på något sätt har jag inte förstått att vi är så långt fram som vi är. Det blir så när trädgården ligger under snö och det är minusgrader varje natt.
    Det där med att sätta olika pelargonskott i en kruka kan nog bli jättefint. Dom är så tacksamma för dom tar sig så lätt och så blommar dom länge, länge.

    Önskar dig en fortsatt skön påskhelg!
    /Anita

    SvaraRadera
  5. Även här ligger massor av isig snö men nu strilar ett fint regn som hoppeligen tär på täcket. Koltrastarna som övervintrat här hoppar runt mig så fort jag går ut men några vårblommor syns inte till ännu ens vid söderväggarna. Vi får försöka härda ut!
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera