lördag 14 april 2018


Så mycket som hänt under en vecka
Hör och häpna på en vecka så har det tinat fram en del mysiga växter som legat och sovit sin vinter sömn.Den här Blåsippan som jag fick av en bekant förra sommaren har kommit fram och nu får vi hoppas att den vill blomma det skulle vara så underbart.

Rosenbräcka och Timjan de sitter i vårt stenparti som vi har vid vår groventré och där tinar snön bort rätt så fort även denna vår trots att det varit en ordentligt hög driva där.
I går så inköpte jag denna Luktärt jag har lagt fröerna i vatten jag har ju även en vit sedan tidigare dem har jag redan stoppat i jorden.
Gula Tagetes har jag i vanlig ordning även satt fröer av,den här våren får jag så i omgångar mina sommarblommor då vi ska åka i väg till Göteborg i Maj och jag måste be någon som vattnar dem.När jag kommer hem så blir det att göra ett ordentligt ryck med vårsysslorna men då kan man ställa allt i växthuset och där gror allt fort med ljus nästan hela dygnet och en sol som värmer.

Dahlia knölarna har jag även planterat och hoppas att de ska komma i gång på allvar de är ju så vackra när de börjar blomma.I år har jag även en vit variant och om den inte vill det jag vill så kommer jag troligen att skaffa ännu någon sort av dessa juveler. 
Vårens första Penséér har jag köpt och planterat som nu står på vår brotrappa det känns riktigt bra att äntligen få börja med vårpyssel.Solen är så givmild just nu och det över hela landet dessutom.Det är verkligen så härligt hos oss behövs det plusgrader även på natten för att snön ska få sig en omgång och det ska även komma men inte förrän i slutet på April verkar det som. 

Jag önskar alla en riktigt fin April vecka

Länkar  även till denna adressTrädgårdsFägring: TrädgårdsFägring 


8 kommentarer:

 1. Ja men visst är det väl för härligt. Även här vaknade jag till en morgon då det inte varit några minusgrader. Och idag tog jag för första gången på mig vårjackan. Ljuvligt!
  Det känns som mycket är på gång hos dig. Hoppas snart blåsippan slår ut. Luktärter har jag gett upp. Får massor av blad och inga blommor. Vet inte varför.

  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 2. Härligt med inspirationsbilder från förra sommaren, det är lätt att bara njuta av alla sippor och krokusar nu, men det ska ju förberedas för njutning senare också. :)
  Ha en fin fortsättning på helgen. ♥

  SvaraRadera
 3. Härligt med sådder och dahlior men jag blir ändå extra glad över att dina växter börjar tina fram. Eller egentligen tänker jag på hur jag brukar fungera. Sådd och annat är mer förberedelse det är när jag kan gå på upptäcksfärd ute som våren kommer på rikktigt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Margareta!
  Härligt att våren har hittat till dig, blåsippan står i blom hos mig, och gör det snart hos dig också. Det var en alldeles underbar dag igår.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Håper at blåveisen vil blomstre hos deg. Her blomstrer den allerede, sammen med eranthis, cordyalis, krokus, primula m.m. Det eneste vi har sådd enda er tomat og agurk.
  Nyt vårdagene/Eirin

  SvaraRadera
 6. Visst är det en underbar tid när man börjar fundera och planera för våren och sommaren!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 7. Märkligt att din vecka till stora delar liknar min ,utom tagetesen då.
  Anette

  SvaraRadera
 8. Full vår även norröver ser det ut som och jättesöt luktärt!
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera