torsdag 19 april 2018


Det blir mer och mer vår
även om det ligger väldigt mycket snö kvar ännu  men vi har börjat hjälpa gumman tö med att sprida ut drivorna med snöslunga då blir det lite mera skjuts på snön för den vill vi ha bort är ganska så less på vintern vid det här laget.
Vid vår entré så har snön försvunnit men här är det sol hela förmiddagen och då tinar snön bort fort.Nu kan man sitta ute och inta kaffe efter maten om man vill vilket det vilar mycket sommarkänsla över .
I en del rabatter så har det börjat spira av vårblommor som till exempel så har Krokusarna  börjat slå ut i en av rabatterna och de är verkligen välkomna det är så glädjefyllt när det på nytt börjar spira i rabatterna igen.
Den här Nässelfjärilen ville följa med mig på min promenad hem från vårt sommartorp för någon dag sedan men den följde med bara en bit men den ville gärna vara med på bild något som jag blev glad över.Vi har ju haft 15 grader varmt i flera dagar och då vaknar mycket till liv även Svanarna har kommit och då kan man inte annat än fråga sig hur de ska hitta föda på grund av att det är inte så mycket som blommar ännu och vi har även is på våra sjöar.Till och med havet är isbelagt och det var länge sedan vi hade det på det viset.
Sädesärlan har kommit och den om någon kommer med sommaren det är en pigg liten fågel som vippar på med sin stjärt och spelar på en snabb melodi.

Den altan som maken byggde på vårt sommartorp förra sommaren den använder vi flitigt det har redan blivit många timmar här där vi sitter i solen och njuter av tillvaron. 
Vid vägen när jag promenerar hem från vårt torp så fick jag se att  Sälgen har fått sina Videkissar tyvärr så var det en bit in i skogen och snön var för djup för att gå dit och plocka sig en bukett men de är ganska så vackra där de står också.
Med detta så får jag önska alla en fin trädgårdshelg.

Gå gärna in på denna sida    http://tradgardsfagring.blogspot.se/











5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så skönt att våren har kommit till dig också. Har inte sett sädesärlor här ännu, de är fina. Hoppas snön smälter snart hos dig, vi har rena rama sommarvärmen hos oss. Härligt att vara ute i trädgården.
    Ha en riktigt fin helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Är det verkligen snö där vid altanen med solstolarna?!
    Om värmen och solen nått även dina trakter så kommer det att gå rasande fort - det gjorde det här. Allt blommar över typ igår!
    Trevlig helg!/Laila

    SvaraRadera
  3. Ja man blir lite orolig för fåglarna som återvänder för tidigt. Jag hoppas att du fått påhälsning av sommarvärmen du också så att snön kan gå bort snart och isarna smälta. Men det ser skönt ut i solen hos dig och det måste vara härligt att kunna sitta ute och fika i solen. Våren kommer även om den varit seg i år.

    Önskar dig en skön söndag!
    /Anita

    SvaraRadera
  4. Deilig at våren er kommet til deg også.Og, jeg regner med at snøen dere fortsatt har forsvinner raskt nå:-)
    Nyt vårdagene/Eirin

    SvaraRadera
  5. Härligt att det börjat töa hos dig också. Vårtecknen var härliga - första sädesärlan är ju ett vårbevis.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera