fredag 23 december 2016


GOD JUL


Julen omfattar så många saker och under den fliken så handlar mycket om omtanke och det kan jag tycka att dessa fina julkort handlar om. Man sänder gärna hälsningar till personer man inte har haft kontakt med på ett  tag och jag sänder gärna i väg en hel del vanliga julkort för jag vill gärna hålla den traditionen kvar.
Jag sparar dem gärna dels för att jag gärna använder dem för att själv måla av en del varje jul men även för att sätta upp dem i den här fina korthållaren och många av dem är ju så vackra att titta på.

Hyacinter vill man ju gärna ha till jul för dess underbara doft och jag inköper alltid vita för den doften går bra för mig.
Julgranen den står klädd och klar i vårt rum. I år blev den klädd lite tidigare då dotter och måg kom hem tredje advent så vi har redan firat lite grann.
I den sitter förstås en hel del gamla julgranskulor som innefattar många kära minnen.Julen handlar även om nostalgi när man minns hur det var förr.
I vårt köksfönster så sitter den på plats den vackra spånstjärnan som jag inköpte när jag var ung och hade nyss fått den egna lägenheten.Även de fina tomtarna av trä som alltid fanns i mitt hem där jag växte upp och naturligtvis så vill man gärna plocka in Enris som jag alltid pyntar med  röda virkade hjärtan.


Här uppe i norr så önskar åtminstone jag till julen ha  lite vit  snö vi får väl se om mina önskningar slår in.

Det här var mina tolkningar i dagens tema dagens tema i Blommig Fredag gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ där finns fler fina bidrag i dagens tema
Jag får avsluta med att önska alla en riktigt GOD JUL










7 kommentarer:

  1. Önskar dig en riktigt God Jul!
    /Marika

    SvaraRadera
  2. Riktigt fina bilder ock visst är det trevligt med julkort.
    Önskar dig en riktigt fin jul

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! Roligt att använda sparade minnen.

    God Jul! Carina

    SvaraRadera
  4. Hoppas då att det kommer lite snö till dig till i morgon!

    God Jul!

    //Veronica

    SvaraRadera
  5. Nydelige, gammeldags julekort :) Jeg skriver også noen til folk jeg ser sjelden. Ikke så mange som før, men...
    Trivelig å få også! Riktig god jul!

    SvaraRadera
  6. Riktig fin julkänsla på dina bilder. Även jag sänder vanliga julkort, fast det blir mer och mer ovanligt tror jag. Men just det där att ha kontakt med dem, som man inte har kontakt med annars är roligt. Och att få. God Jul! / Britt

    SvaraRadera
  7. Tittar i för att önska dig en riktigt God Jul!
    /Anette

    SvaraRadera