lördag 29 oktober 2016



                                         En fin avslutning på Oktober
I dag har vi haft en helt underbar dag med en sol som har lyst över oss visserligen var det en krispig morgon men det är ju dom tiderna nu så det ska vara så och jag tycker att det är riktigt härligt.Luften blir klar och kall och det ligger rimfrost på marken som det gjorde i morse vi är i slutet på Oktober och är snart inne i November och fortfarande ingen snö vilket är helt otroligt egentligen.
Nu till någonting helt annat vill gärna visa en trevlig ört som jag inte vill vara utan i trädgården den heter Ingefärsmynta har jag fått lära mig, jag har kallat den för senapsmynta men det har nog inte varit helt korrekt. Jag har den planterad i en rabatt tillsammans med andra växter som den passar tillsammans med.
Jag brukar även ha den i en kruka på trappan och varje gång man går förbi den så måste man dra fingrarna genom dess bladverk för att få känna den underbara doft som den sprider. Vissa växter blir man rejält förtjust i även om de har en tendens att sprida sig.
I dag på förmiddagen så bakade jag dessa flarn som innehåller Ingefära och jag tänkte delge Er receptet för de är ganska så goda vi smakade på dem till fikat i eftermiddag.
Ingredienser
2 Dl Havregryn,50 gram smält smör,1 Dl Socker,knappt 1/2 tesked ingefära,1 stort ägg,1 matsked Vetemjöl,1 tesked Bakpulver 

Man lägger Havregrynen i en skål sedan häller man över det smälta smöret,efter det tillsätter man de övriga ingredienserna och rör om smeten som man sedan klickar ut glest på en bakpappersklädd plåt för de kan flyta ut under gräddningen.

Man gräddar de i 175 grader varm ugn i mitten av ugnen i ungefär 8-10 minuter eller tills de fått färg.
Man kan lägga dem över en kavel eller en käpp när de svalnat något om man vill ,men jag har behållit dem som de är.Det blir ca 25 stycken  kakor.

Jag får önska alla som tittar in på min sida en riktigt fin helg och tack för era kommentarer.
 




1 kommentar:

  1. Hej Margaretha!
    Jag är så glad att det inte kommit någon snö än. Det har varit några riktigt fina dagar, och idag ser ut att bli en fin solig dag, härligt.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera