söndag 9 oktober 2016



                                         Höstblommor och lite löv
Även om vi har haft någon natt med många minusgrader så är det ändå så att det finns tappra blommor som gör sitt yttersta för att blomma ändå de måste ju ha något inbyggt bra kylsystem som gör att de orkar.Även Tusenskönorna är sådana tappra blommor. Jag tycker att det blev en riktigt fin bild med många fina färger.
Vi har ett otroligt vackert väder dagarna bjuder oss på sol och varma grader för några år sedan så kom den första snön så det är bara att njuta av den tid som vi nu har.
Det är även så att en del sitter på lite skyddade platser som jag vet att den här gör för även den blommar vidare .Man blir så glad i hjärtat för man blir påmind om sommaren som vi vet ska komma så småningom även om det dröjer ett bra tag tills dess men då får man plocka fram och njuta av bilderna under tiden man väntar.
Vid vår entré så har vi en rabatt och där har jag en gång i tiden från frö satt Tiumjan som nu har blivit en stor planta och den har fortfarande blommor den som älskas av insekter och Fjärilar men de har däremot  gjort vinter.
I dag blev det en tur till vårt kära torp och där finns det mycket löv att ta reda på så det blev till att ta fram räfsan och maken körde ihop det med trädgårdstraktorn jag hade även nöjet att träffa vår torp granne Valda som jag stod och samtalade med en lång stund.
Nu ska vi dit någon mer dag för att få klart där och göra fint inför vintern då känns det bättre när våren kommer åter och det förhoppningsvis är mindre ute jobb att göra där då.På våren så har man så otroligt mycket annat som finns att göra så då kan det kännas bra att jobbet med att ta ihop löv är redan gjord.

Det var allt från min del av världen för den här gången önskar alla en riktigt fin dag







1 kommentar:

  1. Vilket gulligt torp ni har och så välskött! Timjan är en riktig favorit här och inte minst insekterna gillar den. Man värdesätter verkligen de sista blommorna i trädgården, liksom de första på våren.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera