lördag 22 oktober 2016




                                   Lite och varje bjuder jag på
Numera på morgonen så brukar mannen i huset tända en brasa i vår öppna spis då blir det varmt och gott och just på morgonen är åtminstone jag rätt frusen av mig så då är det skönt med en härlig värmekälla.Mysigt är det även nu har det ju snart gått ett år sedan vi installerade en kassett i den som gör att vi kan gå i från den och dessutom så eldas det inte för kråkorna enbart. 
I trädgården så har jag den här underbara växten som håller sig fin året runt  för jag inköpte den förra året under våren på grund av dess blad .Den heter Polemonium  "Staiwey too heaven" och den har nu vuxit under sommaren och blivit en rejäl planta.
Dessutom så bjuden den på underbara ljusblåa blommor på försommaren en så otroligt fin växt som jag är glad över att ha i vår trädgård.

Blåtåtel tror jag att den här heter ett otroligt vackert gräs som tillför rabatten jättemycket även nu när vintern är i antågande så är den fin.
För en dryg vecka sedan så hälsade vi på min moster Rut som är 97 år som sig bör så har hon den här fina Pelargonen i sitt köksfönster. Jag minns att Pelargoner det fanns i alla fönster hos särskilt äldre när jag växte upp min mamma hade det och det har även jag i dag i mina fönster man kan säga att det är en växt som följer generationerna.
Min moster Rut hon är helt fantastisk  hon är helt klar och redig det är endast ett knä som inte fungerar så bra och även hörseln är lite si så där och hon har alltid ett handarbete i sin hand oftast med lite kluriga mönster.Just nu håller hon på med detta som ska bli ett sängöverkast till någon av sina barnbarn hon har även fått  barnbarnsbarn.

Tiden går verkligen sin gilla gång månaderna rusar i väg nu har vi bara en vecka drygt kvar av Oktober det beror säkert på att vi ingen snö har ännu vilket är ganska så skönt.Jag får avsluta för den här gången med några rader om tiden.

Ha det riktigt gott alla som tittar in här

Tiden är den mest demokratiskt fördelade resursen - alla har 24 timmar till sitt förfogande


 




2 kommentarer:

  1. Vilken vacker Polemonium, ser frisk och frodig ut. Jag kom på att vi faktiskt har den också men en liten ynklig mager planta. Den måste nog få en annan plats. Såå mysigt med brasa och öppen spis så hör i höstrusket. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  2. Ser härligt ut att kunna tända en brasa i höstrusket. Härligt att vara kry i så hög ålder. Vackert handarbete. Har äntligen lyckats få in dig i min blogglista.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera