tisdag 21 juni 2016





Midsommarveckan är här
Vi har i dag sommarsolståndet och i  trädgården så blommar det både här och där i vårt stenparti vid vår trappa så blommar den här vackra Backnejlikan den är en riktig färgklick och fin att titta på med sin vackra färg.I år blommar den otroligt mycket.
På vårt torp så blommar Bergrosen och jag önskar så att den blommade hela sommaren för den är ett smycke i rabatten. En fördel är ändå att den har vackra avlånga nypon så man kan säga att den ändå är rätt fin även efter blomningen och då får man nöja sig med det man kan inte få allt.
I trädgården här hemma så blommar denna vackra Näva som är ganska så lik midsommarblomstren den har så fin klarblå färg och är alldeles lagom hög.
Ganska så ofta så blir man förförd av växters  vackra blad och den här fina Revsugan föll jag för och är så glad över att den vill fortsätta och leva här i vår trädgård, den är ju vacker även när den blommar med klarblå blommor. 
I går begav vi oss, jag och min man, på utflykt till min barndomsby jag skulle titta om Liljekonvaljer men de verkade ha blommat ut men däremot så fanns det en hel del midsommarblommor en hel äng full i olika kulörer.Vad det ändå är en vacker tid vi befinner oss i med allt vad som blommar både i trädgården men även helt vilt i diken och på ängar.
Tidigare på dagen hade jag plockat Älggräs som växer vilt vid vårt torp som jag här satte i en vas  det kanske inte håller särskilt länge men det är ändå så fint att titta på för det är så vackert med deras skira blommor. Nu hoppas vi att vi får ett fint midsommarväder gärna sol och en härlig temperatur hur som helst så önskar jag alla en riktigt fin Midsommar för det tänker jag ha.

Ha det riktigt gott







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar