måndag 6 juni 2016




 6 Juni vår nationaldag
I dag firar vi vår nationaldag och har man en flaggstång om än i litet format så nog måste man allt ta fram den en sådan här dag. Påpassligt nog så har Syrenerna börjat slå ut i blom och då är det så fint att plocka in några kvistar.Maken och jag har varit till vår Centrumhörna och ätit en god lunch dagen till ära det blev grillspett med potatissallad och en somrig sallad och naturligtvis så var det även en god bakelse med flagga på till efterrätt och allt smakade jättegott.
Den svenska fanan flaggar här för vinden och jag tycker att det är så vackert med våra svenska färger gult och blått mot det gröna klorofyllen,det känns allt lite högtidligt när man ser den.
Nu har även midsommarblomstren börjat slå ut och det är verkligen sommar även om vi har fått en svalare temperatur för ett tag men solen skiner och då går det bra ändå.Natten till i dag hade vi nästan minusgrader så vi fick rädda några krukor så de inte skulle frysa men nu tror jag ändå att vi har gjort bort den kalla perioden för den här gången.
Vår Klematis har verkligen fått fäste för nu blommar den allt vad den orkar tänk så fin den är  den som jag fann i skogen där blommade den däremot inte utan det var bara tur att jag fick syn på den för flera år sedan och tog hem en reva. Koskällan som hänger på sidan om den har jag köpt på en loppis för en tjuga då var den rostig men jag tog och målade den svart och målade sedan dit lite blommor.

Jag önskar alla en riktigt fin fortsättning på den här dagen
 
 
.
 
 

1 kommentar:

  1. Høres ut som en fin feiring av nasjonaldagen :-)
    Klematisen ser frodig og fin ut.
    Eirin

    SvaraRadera