torsdag 25 maj 2017





Oväntat
När den rosa Krolliljan dök upp så var det ordentligt oväntat för jag hade gett upp hoppet om att få se den blomma för jag visste nämligen inte ens om att den hade hamnat i just den här rabatten för den var planterad i en helt annan där den aldrig blommade.Ni kan ju förstå hur otroligt glad jag blev när den blommade för första gången och nu får den stå kvar på samma plats nu när jag vet vare den finns och nu kommer det fler stänglar dessutom.Jag tror att dess knöl har följt med jorden när jag flyttade en annan växt det är förklaringen.
Denna otroligt vackra Näva som jag hämtade en försommardag för ett antal år sedan på en trädgårds dag med vår förening. Vi träffas alltid i Juni för att byta växter och jag hade ingen aning om hur den såg ut så det var oväntat att den var så vacker och nu vet jag dessutom att det är en Ängsnäva som heter Splish Splash.
Även den här  Nävan har jag hittat på en trädgårdsdag helt oväntat,  den med vackra blad och klarblå blommor den heter Midnight Reider den är även vacker sedan den blommat färdigt för dess blad är så vackra.
Den här Violrutan hittade till vår trädgård och helt oväntat dök upp och den hade andra blad än dem jag hade förut och dessutom så slapp jag se löss i den som de annars brukar ha så den blev jag mycket glad över.
Så här har jag tolkat veckans tema i Blommig fredag men gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/       så kan Ni helt säkert få fler fina tolkningar på dagens tema.

Önskar alla en riktigt fin Fredag i försommarens tid

 




5 kommentarer:

  1. Så festlig når man ser i bedet at det uventede har skjedd. Herlig tid vi har nå. Ønsker deg en finfin weekend :)

    SvaraRadera
  2. Det är spännande när oväntade växter dyker upp ibland vet man inte varifrån dom kommer. Krolliljan har en förmåga att flytta runt men jag tror att det tar ett tag innan den blommar på ny plats. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  3. Ja, trädgården är bra på att erbjuda oväntade saker. Du hade många positiva och vi glömmer väl de mindre bra.
    //Helene

    SvaraRadera
  4. Har varit på trädgårdsloppis idag, och kom hem med krollilja. Har flyttat på en krollilja men nu blommar den inte. Hoppas de nya gör det.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  5. Vilkan fina nävor! Den där Splish Splash var verkligen läcker!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera