måndag 8 maj 2017




En liten bit in i Maj
Inte blir man glad då marken återigen blir vit och det är minusgrader om nätterna. När man är på vandring i skogen som jag var i går och fortfarande får  ha vinterskorna på för det ligger ännu snö kvar där.En kall maj fyller bondens lador all det kanske blir så att vi kommer att få en riktigt varm och härlig sommar det kanske är det som är tanken.
Någonting positivt är ändå att i förra veckan så hade vi 20 grader varmt några dagar och vi riktigt fick känna på hur det kan kännas en varm sommardag.Här hemma så har vi även kunnat räfsa på tomten och har snart klart bara det får torka upp.I och med det så känns det ändå hoppfullt.
Dessa redskap har jag fått i present då jag prenumererade på trädgårdstidningen AOT och jag har även hunnit använda sekatören när jag har rensat bort bland torra fjolårskvistar i rabatterna.
Lördagskvällen hade vi bjudit hit Anders och Vanja på surströmming, jag har längtat efter strömmingen ett bra tag nu och det är alltid lite trevligare att äta den med vänner det känns lite festligare så.De hade  med sig den här vackra Liljan som jag naturligtvis ska plantera ut i trädgården inom en snar framtid jag har inte riktigt klart i vilken rabatt den ska få växa ännu.
Pärlhyacinterna är på gång i flera rabatter men jag tog och planterade en tuva i en kruka som jag har tagit in i värmen och vårdat lite extra och nu blommar de så fint.Just nu så är det så mycket trevligt på gång i trädgården när det här vänder för det kommer det att göra inom kort så kommer det att bli mycket att göra framöver och jag ligger i startgroparna.
Under tiden det är kallt utanför så passar jag på att torka fönster så är det jobbet gjort för sedan så blir det mycket  trädgårdshäng framöver som jag egentligen hellre vill göra.

Det var allt från min hörna men jag önskar er alla en riktigt fin Tisdag
 
 


1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Förstår att du inte vill ha mera snö nu. Det är dags att våren kommer. Vi fick några snöbyar igår, inget som stannade kvar som tur är. Det är soligt och fint, men kallt.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera