torsdag 2 maj 2024

 Mycket som händer så här i Maj

Välkommen säger vi till sköna Maj och då händer det mycket ute i trädgårdar och naturen för övrigt.

I vår trädgård här hemma så har den här enkla krokusen börjat blomma en överraskning kan jag säga för här har det blommat tidigare dubbla men naturligtvis så är den så välkommen huvudsaken är ju ändå att det har börjat blomma över huvud taget.

När man går ute i trädgården för att titta hur det har kommit i gång så smått så blir jag så glad över dessa växter som faktiskt är gröna under snön.Det gör nämligen den här växten som heter Hasselört nu har tack och lov snön dragit i väg i många rabatter  och det börjar åter komma i gång så smått.

I samma rabatt har jag även gula Penningblad dem kan jag ju redan nu ta några revor av och sätta ner i några krukor för dem använder jag gärna som fina växter som jag planterar med andra växter.

De är även fina så här bara i all enkelhet mot den röda väggen blir det en fin dekoration.Jag hade ju turen att få den här vägg ampeln av min väninna  Ingrid för flera år sedan och den som passar så bra här.

Det blir inte länge förrän snön har lämnat rabatten bak garaget men som Ni ser så har vi rätt mycket snö som ligger kvar ännu så gumman tö har det rejält besvärligt .Dessutom så har vi minusgrader en och annan natt fortfarande med andra ord så är kung Bore rätt så envis den här våren.

Här har det börjat porla i diket vid vårt sommarhus och det går ganska så fort då vi har över tio grader plus på dagarna.Maken är även trägen med snöslungan uppe vid huset då vi gärna vill få bort massorna som ligger där.

Det var en liten lägesrapport om hur jag har det som bor här uppe i zon 5 just nu.Önskar alla ett fint veckoslut.









2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så skönt att det börjat synas lite växter också hos dig. Snön försvinner väl också snart då temperaturen stiger. Imorgon skall vi ha fortsatt varmt, runt 20 grader. Har fått en hel del gjort i trädgården och det känns riktigt skönt. Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Det er godt å se at snøen smelter hos deg, og at planter dukker opp etter en lang vinter. Det blir nok fart på snøen når varmen kom er til deg også. God helg!

    SvaraRadera