torsdag 3 oktober 2024

 Ett helt naturligt inslag

Nu har vi hunnit in i Oktober månad och det börjar bli bistert nu när kylan kommer speciellt på morgonen då vi har frost på marken och minusgrader men det är helt i sin ordning.

Den här Åkervindan som jag en gång fick den har aldrig varit så fin som den här sommaren och blommat vackert med sina rosa klockor ogräsblomma som den är då den gärna vill vara i hela rabatten.Jag gillar den och den passar bra på sin plats.

Nu börjar en del växter ta sig an en annan ton då frosten har satt sig i dess blad denna buske som jag kallar för smäll spirea om det nu är så den kallas.Hur som helst så är den fin både under sommaren och nu på hösten jag fick en rot av min sommar hus granne.

När jag var ut på en skogspromenad i veckan en eftermiddag så träffade jag på dessa söta violer i skogen och dem kände jag att de måste få vara med på bild för de är nog sommarens allra sista violer.

Ett tu tre så ligger det ett litet snötäcke över dem.


 

Nu är det även läge att tända ljus när det mörknar på kvällen här har jag även plockat in en del blommor som jag har torkat även de pryder sin plats.

På fönsterbrädan i vårt kök så står det här Ödesträdet och blommar så här vackert.Den hade ohyra under en period men sedan fick jag bort det och nu får jag verkligen njuta av den.

Det var lite grann om hur jag har det här hos mig just nu ha det nu bra alla som tittar in på min sida..





1 kommentar:

  1. Åkervindelen er vakker, men den sprer seg veldig her. Jeg luker den bort så fort jeg ser den, men den kommer alltid tilbake. Så flotte høstfarger det er hos deg. Her var det 1grad i dag tidlig, men 13 grader midt på dagen. Frosten kommer nok litt tidligere hos deg enn her.
    Ha det godt.

    SvaraRadera