onsdag 16 oktober 2024

Onsdag i mitten på Oktober
 
  

Nu är det en tid när löven har börjat dala till marken och tiden är inne innan snön kommer att försöka att göra snyggt i trädgården och räfsa eller på något sätt få bort den från marken.

Speciellt här vid vårt sommarhus där man helst inte bör låta den ligga kvar då det inte är bara ett träd som fäller sina löv utan rätt så många.

Vi har under helgen börjat med det arbetet och nu börjar det se riktigt fint ut här bra är det även när våren kommer på nytt då man just därför inte behöver göra lika mycket ansträngande arbete utan kan bara ta det lugnt.

Även här hemma har vi räfsat bort en del här hade löven farit i väg till vår närmaste granne så då känner man att man kanske ska göra en ansträngning och räfsa bort och gör snyggt.

Här hemma är det inte särskilt mycket att ta bort något som vi är tacksamma för här har vi inte så mycket träd som det kan rasa ner löv från.

Så snart att löven är bort räfsade från gräsmattan  och man har städat bort börjar man fundera på något kul projekt till nästa år.


 


 Vi har även på senaste tiden fått otroligt mycket regn nämligen 85 mm nederbörd då är det inte så konstigt att det står vatten på vägarna genom skogen.Tur att det inte kom ner som snö men ännu har vi inte sett till några snöflingor men de kommer nog i sinom tid.

 I bland och väldigt sällan får man vara med om att träffa på en tjäderhöna när man är ute på sina promenader i skogen.Den var även helt trygg med att vi kom förbi men det måste ändå ha varit någonting mycket ovanligt och inte riktigt som det ska vara då de är otroligt skygga.

Man kan ändå säga att det var en minnesvärd upplevelse som vi och en del andra fick vara med om.

 

 Det är så vackert när rimfrosten lägger sig på en del växter som här på en rosenbräcka den blir som ett vackert smycke.Frost har vi haft vissa nätter men den släpper sitt grepp så fort det blir morgon.

 

Det finns flera blommor som förstås blir extra vackra med det kalla floret som frost är.Här är det en blodtopp tror jag att den heter.

I vårt kök står den i fönstret pelargonen Estelle och den blommar så fint och har gjort det hela sommaren men den har tillsammans med de andra pelargonerna varit utomhus ända tills dess att det blev kallt nattetid då de fick komma in.

Nu ska alla få en plats en trappa upp där det är lite svalare.

Jag avslutar med en passande vers.

"Det glimmar i guld och klaraste rött det prasslar så sakta i parken.

Ty hösten är kommen och björkar och lönn de fäller nu bladen till marken"

Önskar alla ett fint veckoslut.


 





2 kommentarer:

  1. Så vakkert det er med alt det gule løvet på bakken. Det er mye løv dere har ja, så det er godt å få raket det opp. Den første rimfrosten er så vakker. Det er magisk når rimet legger seg på blomster og blader.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det blir arbetsamt på hösten med alla löv som skall krattas ihop. Det mesta gör min man så jag slipper få ont i ryggen. Har frågat om vi inte skall skaffa en lövblås, men det vill han inte. Så vackert med rimfrost på växterna. Vilken upplevelse att få se Tjäderhonan, det kan inte vara så vanligt. Jag har några pelargoner i växthuset, måste nog ta in dem snart.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera