onsdag 9 oktober 2024

En helt vanlig dag i  Oktober

 

Bergrosen vid vårt sommarhus har ju så vackert röda nypon de lyser av sig speciellt när solen skiner.

 

Daggrosen som vi har i vår trädgård har liknande vackra nypon och man kan inte annat än plocka in av dem och sätta i en passande vas här pryder de sin plats på hyllan.

Hösten kommer med så vackra löv och annat som är vackert och nu när blommorna mer och mer har vissnat så är det ändå härligt att det finns annat som man kan glädjas åt och som tar över.

  Jag har i vanlig ordning köpt  ljung de är så fina att ha som här i en kruka på väggen.

Dessa små har börjat pocka på vår uppmärksamhet då de vill påminna oss om att de gärna vill att vi sätter ut mat åt dem och naturligtvis så har vi gjort dem till viljes.

En dag var det nämligen  en talgoxe som flaxade med sina vingar i luften framför vårt fönster där vi satt och det fick oss att gå ut och plocka fram röret och fylla det med frön.
 



Nu är det skönt att tända en brasa på morgonen när man sitter och äter sin frukost och myser och känner med hela sitt hjärta hur bra man ändå har det.Längre fram när minusgraderna stiger utanför på eftermiddagen blir det en brasa även då.

Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.


 





 



2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja, høsten har mye fint å by på. Røde nyper, og vakre farger på bladene. Jeg mater også fuglene nå. De sier i fra at de vil ha mat nå når det er blitt kjøligere ute.
    Det er en fin ovn dere har.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Nyponen lyser så fint, och passar både ute och inne. Härligt att tända en brasa det blir mysigt, varmt och gott. Småfåglarna är så trevliga, de är kul att de kan säga till när maten är slut.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera