måndag 27 maj 2024

 En underbar tid just nu


 

Vi har fått värmen tillbaka och det är så härligt trädgården börjar bli grön igen och fåglarna har blivit lite tystare för de ligger nu på sina ägg vad vi kan förstå så är nästan alla fågelholkar är upptagna något som man gillar.

 Nu har även häggen slagit ut i full blom och när vi sitter här vid huset så kan man förnimma dess underbara doft.Det är verkligen en helt underbar tid just nu.

Vi har även städat vårt växthus och planterat våra tomater och vi ska även åka och köpa en gurkplanta för det vill man ju ha.Med andra ord så är odlingssäsongen i gång igen bara att få gå in här varje dag för att titta till de vi planterat är en ren fröjd.

Så här fint blommar lungörten och den är ju en favoritväxt den är fin både med och utan blommor den har jag på flera ställen bara för att den är så dekorativ.

Vita fänrikshjärtan dem är jag även förtjust i jag har även de som är rosa och de är så tacksamma för de blommar ju hela sommaren.

Så klart så blommar även mina tulpaner nedanför vårt köksfönster de är så fina har även en röd variant som även de håller på att titta upp.

Nu när vi har högsommarvärme så blir det nästan som om att det mesta vill komma upp i rabatterna och för vi som är förtjusta i trädgårdsarbete och blommor så är det en njutning.

Man mår dessutom väldigt bra av att pyssla i trädgården för jag kan se att det blir flera kilometers vandring varje dag.

Den här kärran används varje dag när jag är ute i trädgården och det röda trädgårdsredskapet är jag mycket rädd om och tycker att det är en bra uppfinning när jag ska jobba i mina rabatter.

Det var lite grann om hur jag har det just nu och som Ni ser så mår jag alldeles utmärkt bra i både kropp och själ med den tid vi är inne i och dessutom så ligger sommaren framför oss dessutom.


 







2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Visst är det en härlig tid, bara maj men redan så varmt. Idag har det kommit några små regnstänk och det känns som att det skulle kunna bli åska men det har inte blivit något. Lungörten är fin, fick stora tuvor av min granne som jag delade upp i flera plantor, tycker mycket om den.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  2. Det er godt at det varme været har kommet til deg også. Det er herlig når det blir sommer og en kan arbeide i hagen. Flotte tulipaner!
    Ha det godt.

    SvaraRadera