fredag 5 april 2024

 Välkommen April

Nu har vi hunnit till månaden April och i och med det så har jag plockat bort påskpynt och har ägnat min tid till att sätta fröer det ger mig verkligen så mycket glädje.

I min frö samling så hittade jag denna vackra rosenskära och jag planterade ner dess fröer ner i en kruka just för att den är så fin.Här tillsammans med den vita söta blomman som följer med vår trädgårdsjord som jag kallar den för mattram..

Naturligtvis så vill jag ha tillbaka denna magi då flera fjärilar sätter sig på samma planta för jag har sett att tagetes drar till sig fjärilar sedan kan man ju även plantera dem lite var som helst där de fyller andra funktioner.


Malvan Mikaela är ju en favorit som Ni vet den kan jag inte vara utan.


Ringkragen den som jag sådde förra sommaren den får nog vara med detta år igen.


Ännu en favorit nämligen zinnia inte kan man vara utan den heller.Det är verkligen en rolig tid när man äntligen kan börja så smått och de har så mycket kraft och liv i sig när de får stå ljust och varmt.

Under påskhelgen så hade vi hoppet om soliga dagar men tyvärr så kom det mulet väder och mera snö ca 30 cm så nu ser det ut så här vid vårt sommarhus.Tur att man är van för till veckan ska vi få plusgrader och kanske regn så då äntligen så kanske är det då som våren anländer.

Då vet Ni lite grann om hur jag har det i min del av världen.Jag önskar alla en fortsatt trevlig vecka.
 

 




2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det är riktigt skoj att så frön och se dem växa och bli till nya plantor. Malvan är en favorit hos mig också. Blir så förvånad över mängden snö som ni har fortfarande, men så har det varit en riktigt snörik vinter hos oss också.
    Det sista som kom kommer att försvinna ganska snart.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Ja, nå er det tid for å så sommerblomster. Det er mange fine du pleier å så. Rosenskära skal jeg også så. Det er fryktelig mye snø du fortsatt har!
    Men når varmen kommer blir den garantert borte
    Ha det godt!

    SvaraRadera