torsdag 18 april 2024

 Sakta men säkert

Den senaste tiden så har vi fått värme och solen har stått högt på himlen det börjar spira i en del träd som till exempel sälgen som kommer med videkissar.

 Här ska det snart sjuda av liv för när en del små liv kommer fram då är det bra att den här restaurangen har öppnat.


Jag har förstås plockat in en del videkissar de är ju verkligen vårens budbärare kan man säga.


 

Precis som det ska vara den här tiden på året när det varit varmt och solen har lyst på himlen så porlar det i bäckar och diken här har den här bäcken blivit av en karaktär av lite större modell precis som det ska vara då den har dämts upp.

Vi var ute och gick på en väg mot en by som vägen går till och där såg bäcken ut så här det porlade rätt så bra här.Det ligger trots allt en hel del snö kvar ännu ett tag runt omkring nämligen.

Här i fågelholken så var det en svart/vit flugsnappare som håller på att bygga sitt bo den kanske bodde i den förra sommaren med sin familj och gillade läget.Trevligt för oss att den gärna kommer tillbaka den är så välkommen.

Nedanför  vårt köksfönster där snön har legat djup där har den tinats bort och nu poppar det upp olika vårblommor som dessa Snödroppar de är så välkomna, som jag har längtat efter dem.

 Jag har haft turen att få dem av en god vän före det så har jag köpt något exemplar men det har inte blivit någonting av dem så dessa tackade jag glatt ja till för några år sedan.Vi bytte växter hon fick krokusar av mig nämligen.

Det har även kommit fram en och annan fjäril och naturligtvis någon fluga så nu är våren på gång.

Nu har vi fått kallt på nätterna men vi har ändå kvar några plusgrader under dagen då solen skiner men i vanlig ordning så ska det ju vara bakslag under April.
 

Det var lite grann om hur jag här uppe i norra delen av vårt avlånga land.2 kommentarer:

 1. Ja, sånn er været her også. April er lunefull, og været skifter hele tiden. Så fint å se snøklokker og sommerfugl hos deg. Våren er på vei selv om det går sakte.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Tänk att det är så fint med snödroppar men att det inte lyckas att plantera dem. Jag lyckades först då jag fick plantor. Vi har också haft blåmes som besiktat fågelholken, vet inte om de flyttat in. De nya holkarna är tomma.
  Nu hoppas vi på lite värme.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera