fredag 15 december 2023

 Gott och blandat nära julveckan

Vi närmar oss julveckan med stormsteg och då vill man ju ha någonting gott att bjuda på eller kanske smaka på och till traditionen så hör det ju till att göra knäck.

I dag blev det att göra lite julgodis i form av knäck jag har ett så bra recept jag bara blandar i hop ingredienserna och kokar i ca 50 minuter sedan är det bara att hälla i knäckformarna sedan är det klart.

Ni ska få mitt recept som jag har använt i väldigt många år nu.

2,1/3 Dl Strösocker

2 Dl vispgrädde

2 Dl ljus sirap

1Msk smör

1 Krm Mald Ingefära

Koka i tjockbottnad gryta i ca 50 minuter



 Så här ser årets ute julgran ut när vi klädde granen inomhus så hittade jag några röda julklockor i plast så dem hängde jag ut i vår utegran de piggar upp en smula när man tittar ut och ser dem.

Hyacinterna avlöser varandra när en blommat ut så kommer nästa och de doftar så gott.


 

Här på bron så får den söta tomten hälsa välkommen den står här ju inte särskilt länge bara över jul och nyår då ska han få gå till vila igen.

Maken har redan nu skottat upp vägen till vårt växthus då han vill skotta av taket man behöver hela tiden se över sina domäner så här på vintern så inget rasar sönder av snön på vintern.

När man tittar i almanackan så inser man att vi snart har den 22 December och i och med det så har vi även vintersolståndet och när vi passerat den så börjar vi åter gå mot ljusare tider igen något som gör att jag känner en viss glädje det ska erkännas.


 


I slutet av mörka November ser du stjärnor i fönster och stakar man tänt hos så många nu lyser ett ljus för nu är  den tiden advent .

Jag avslutar och hoppas att Ni får ett fint veckoslut och en fin tredje advent.

 


 



3 kommentarer:

  1. Så fint du har pyntet hos deg. Nisser hører med til pynten til jul. Det er så pent med lys på trær ute, og spesielt når det er snø på de. Takk for oppskriften.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det är så fint vid advent och Jul, både ute och inne. Tomten står fint vid dörren. Så gott med knäck, på Julen blir det mycket gott.
    Känns skönt att det vänder och blir ljusare snart.
    Ha en fin helg och tredje advent!
    Marika

    SvaraRadera
  3. Vackert fönster! Idag ska jag lägga sillen i blöt så jag kan lägga in den i morgon. Rolle köpte ett antal salta filéer när han var i Visby, han är tokig i inlagd sill - och senapssill - och skinka - och köttbullar. Sen tycker han att det får räcka. Själv vill jag ha ALLT även om man inte orkar äta av det, men det är kul att laga...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera