torsdag 24 augusti 2023

 

På trappan till hösten 

Det börjar märkas tydligt att vi nu mer och mer går mot hösten då blir man ju glad över alla dessa höstblommor som den här Höstfloxen som jag köpte förra året bara på grund av dess vackra blad och nu blommar den dessutom  som ger den extra fin status.

Här nedanför vårt köksfönster så blommar en vit höstflox och även vit Astilbé tillsammans med andra mindre växter med lite mera färg på sig och ett brokbladigt gräs.

Visst är den fin den vackra bolltisteln i år har den fler blommor än någonsin som jag kan plocka in utav och spara för att njuta av en bit sommar även när det blir vinter.

Den är ju så fin att ha i en vas på golvet som torkad och håller sig fin länge.

Blodtopp och is malört två väldigt fina växter tillsammans jag gillar verkligen när man sätter ihop två växter som båda gör sig bra på sitt sätt.

Jag roar mig över att kunna plocka in av grannlåten för att få njuta på nära håll det är ju det som är poängen med att ha en trädgård bland annat.

Ljuslyktan i form av ett hus har jag fått av en väninna nu börjar ju tiden att vara inne att tända lyktor igen när kvällen blir mörk.

  Den här höstfloxen med vacker färg har jag en gång fått av en före detta arbetskamrat och den blommar fortfarande varje höst.


Ringblommorna de blommar för fullt med sin varma färg och jag plockar in fröer av dem så att jag kan ha dem även nästa sommar.

Purpurmejram som jag köpte för två år sedan på grund av dess fina kulör har jag även denna sommar haft glädje av då den blommar så fint.


 

Något som vi har varit till skogen och plockat är Karl Johan svamp och har hittat och sedan torkat dem och fått ihop till några glasburkar.Det är en riktigt god svamp som man kan ha i Risotto och även en del andra maträtter.Man kan även ge bort i julklapp eller ta med en burk när man går bort till någon på bjudning.

När vi var till vårt torp för ett tag sedan så var det ett förfärligt liv uppe i det blå någonstans som jag inte kunde se men jag stod och väntade en stund och då fick jag se varför. Det var Svanarna som hade bestämt sig för att flytta så det var inte särskilt konstigt att de förde oväsen de skulle väl bestämma vem som skulle föra resan vidare.

Det var lite grann om hur jag har det här hos mig och jag länkar som vanligt över till


Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.




 





 





4 kommentarer:

  1. Din brokebladede høstphlox er så fin. Jeg har to ganger forsøkt å få den til her, men jeg har ikke lykkes. Du er heldig som har fått den til å trives. Høstphlox har så fine blomster, og de finnes i veldig mange farger nå. Ja, nå står høsten for døren. Jeg skulle hjerne hatt sommer en måned til, men sånn er det ikke dessverre. God helg.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Du har mycket fint som blommar och vackert väder. Har varit i fjällen en vecka, och vi hade otroligt fint väder. Här hemma regnar det.
    Jag gillar blodtoppen, men hos mig sprider den sig väldigt mycket, så jag får begränsa den. Men gillar att den svävar högt över de andra växterna.
    Ha en trevlig helg ! Marika

    SvaraRadera
  3. Min favoritsvamp tätt följd av svart trumpetsvamp :) Din vita rabatt och den vackra variegerade phloxen bekräftar en tanke jag har med en del vitblommande växter. Nu ska jag bara agera också.

    Bolltisteln har jag sett växa i en riktigt torr och mager miljö och där formligen lyste den i blått - så snyggt!

    Ha en härlig helg! Carina

    SvaraRadera
  4. du har så mysigt.hoppas vi ses snart

    SvaraRadera