torsdag 17 augusti 2023

Augusti Torsdag

Jag kunde inte annat än plocka in av denna så vackra dahlia här tillsammans med rosa brudslöja den får stå på vårt köksbord och förgylla vår tillvaro.


 

Jag har även snyggat till i vår glasveranda på vårt torp det har legat här några sittdynor i frigolit som börjat torka så då tänkte jag att det blir snyggt med ett blått garn som jag hade i gömmorna och har stickat ett överdrag till dem.

Här blommar  röd Höstflox  som verkligen är så vacker bredvid så börjar  rosa fackelblomster att ha gjort sitt för i år. 

Jag sådde ett antal med frön från en kapsel med vallmofrön och det här blev resultatet jag trodde ändå att det skulle bli en rosa vallmo men vi får väl se ett annat år hur det blir för de ska få stå kvar.Jag har fått en vallmokapsel av min svägerska men det har varit svårt att driva upp det som var tänkt.

Plymastilbe är en så vacker och dekorativ växt minns att jag köpte en planta när jag var på en trädgårdsvandring och det ångrar jag verkligen inte.


Den röda Krolliljan har nu slagit ut och nog är den som ett smycke i rabatten alltid blev så glad över den när jag för ett antal år sedan fick den.När den så här  på sensommaren blommar då vet man att vi är inne i mitten på Augusti.

Dessa rosa plymer som vajar i vinden är så dekorativa jag hittade den på en trädgårdsdag när jag bytte mig den.

Min vackra Polkagris ros har blommat även den här sommaren.Jag planterade den i en ny rabatt men den verkar gilla den nya platsen där den bor tillsammans med pioner Funcia och en del andra sköna växter.Jag vårdar den med omsorg för jag vill att den ska bo hos mig i många år-

Jag fick plantor av Rosenböna av min granne och nu blommar den för fullt jag ska se om jag kan ta reda på dess fröer och kanske sätta den nästa år igen.

På vår altan har jag placerat den nya Dahlian som jag köpte förra året som heter Smokey och är en riktig snygging.


 

I mitt förra inlägg så efterlyste jag fjärilar och nu har de kommit ganska så många olika sorter dessutom men den här är ju riktigt läcker.De verkar gilla vår Rosenflockel riktigt mycket där sitter de och kalasar flera åt gången.

Vi var bjudna på fika hos våra vänner i Kåge innan vi åkte hem så gick vi en liten trädgårdsvandring och min väninna har planterat så vackra lökar ute i trädgården som verkligen satte färg på tillvaron.

Innan vi kom till vår fikaträff så var vi förbi vår blomsterbutik och där inköpte jag denna växt som ska bli en mindre buske den heter Skimmia jag har planterat den i rabatten som man först möter när man kommer till vår infart där tror jag att den ska bli ganska så fin.


Det börjar märkas ganska så tydligt ute i naturen att vi inom en snar framtid är inne i höstens tid det är ju bara fjorton dagar tills dess att Augusti är slut.

Då vet Ni lite grann om hur det är här hos oss i vår del av världen och jag avslutar med att länka över till TrädgårdsFägring.

Jag önskar alla ett fint veckoslut.

 

 





 





2 kommentarer:

  1. Du har så mye fint i hagen din. Den rosenflockel har jeg også, men min har ikke begynt å blomstre enda. Så jeg tror at du har hatt en bedre sommer enn her. Vi har hatt regn i hele juli og mye i august også. Skimmia har jeg prøvd her, men den overlevde ikke vinteren. Vakker sommerfugl!
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Vacker fjäril och väldigt fin blomning som ni har nu. Men visst märks det att hösten närmar även här söderut.

    Allt det bästa! Carina

    SvaraRadera