onsdag 9 augusti 2023

 Augustiblommor - några av dem

Nu har vi haft en hel del fina dagar och som vanligt så myser vi på den här altanen och njuter allt vad vi orkar över att vi har den möjligheten.Det blommar fint även i de krukor där jag har planterat som vanligt tagetes .

Det har även blivit ett antal härliga fikastunder här under sommaren det hör liksom till nu när det är sommar.
 

Här hemma så blommar denna lite annorlunda Stjärnflocka men den passar så bra tillsammans med en del gröna nyanser.


Rosenflockeln har slagit ut också men jag saknar Fjärilar som brukar besöka den men den är verkligen som ett smycke med sina rosa blommor och sin stabila hållning.

I Juni när jag åkte i väg till min trädgårdsbutik så köpte jag denna vackra blomma med så fina lila spiror Indianmynta heter den.

Den här vita rosen pimpinellen är ett litet utropstecken i rabatten den är en liten favorit.

Zinnia här tillsammans med en ogräsblomma som jag tycker om Zinnia har blivit en riktigt sommarfavorit den vill jag ha hädanefter i mina krukor.
 

Så här i Augusti så börjar Ljungen slå ut i blom och då måste man ju bara gå ut i skogen och plocka in en bukett bara för att det är så fint..

Det har ju kommit in ett oväder vid namn Hans visserligen så har vi kommit undan lindrigt vi har endast haft ett rejält åskoväder då det regnade 17 mm på en kort stund och det blixtrade rejält huvudsaken är att inte den slår ner någonstans och orsakar problem.här har det gått bra.

Här i lådan som står på bänken på vår bro den är fylld med en röd kärlekspelargon och denna tomte som vi fick en gång för flera år sedan av våra goda vänner.Här passar den att stå .

 Det var lite grann om hur det ser ut här hos mig uppe i norr i zon 5.Tiden går väldigt fort den nästan springer vilket gör att sommaren är snart förbi och vi går åter mot hösten visserligen så gillar jag den också den kommer att vara välkommen den med.

Jag gör som vanligt nämligen länkar över till 

TrädgårdsFägring  gå gärna in där och se andras inlägg.

Ha ett bra veckoslut.
 








 



2 kommentarer:

  1. Så mange fine blomster du har i hagen din nå. Zinnia er så vakre, og jeg forstår godt at du vil ha de til neste år også. Det er ingen sommerfugler å se her heller, og de savner jeg.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det låter alldeles underbart att ni kan sitta och njuta ute. Här är det mest regn alla dagar. Har inte heller sett många fjärilar men de kommer kanske om det skulle bli lite sol hos oss. Zinnia och Stjärnflocka, två av mina favoriter. Så fina.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera