torsdag 27 juli 2023

 Lite av varje


Vi har fått en hel del regn under en vecka jag har fått rädda mina pelargoner och även en del byttor med blommor i så de inte ska drunkna.Nu har solen åter kommit och nu får vi åter njuta av lite varmare väder igen något som vi uppskattar.

Regniga dagar kan man ta men bara det blir i måttliga mängder vad man kan se så har det regnat ut för våra bönder deras odlingar vilket är trist.

I varje fall så är det riktigt trevligt så här på sommaren att plocka in en del buketter då det är helt gratis och placera lite här och där.

Dessa Fackelblomster de har nu slagit ut i blom och de är så vackra lyser verkligen av sig dem har jag fått av en före detta arbetskamrat som är ett fint minne.

Praktlysing och Grön lilja de har slagit ut och är så fina tillsammans .


 

 Dessa rosa Studentnejlikor blir bara finare och finare för varje sommar jag är verkligen så glad över att jag hittade dem på en plant bytardag där jag för övrigt har hittat väldigt många fina växter.

Vår Örträskros som här ser frisk och vacker ut den har tyvärr fått rosrost den kommer vi att såga ner ordentligt ge den ny jord och försöka vårda den på bästa sätt så att den kommer igen till en annan sommar och växer till sig och på sikt blommar vidare.

 

Den här Rosen som är frisk och doftar jättegott den tror vi kommer från vår by då den i så fall kommer från den handelsträdgård som tidigare fanns här vilket är extra trevligt.

Hansarosen måste jag slå ett slag för det är en doftande ros som verkligen levererar och är jättefin något som gör att jag har den på flera ställen.Här är den i trädgården vid vårt sommarhus.


 

Toppklocka en gammal torp växt som är nästan som ett ogräs men som är så otroligt fin den hade vi där hemma när jag växte upp den hade visst min farfar planterat. Just därför så har jag den även i vår trädgård och den är egentligen väldigt dekorativ.


Växter som är vinröda i färgen ger rabatten lite djup med sin otroligt fina kulör och passar bra tillsammans med gröna växter och även andra färger.


 

Den här vacker klarblåa Stormhatten är verkligen en uppstickare i rabatten den syns kan man säga ska nog placera den inne i bågen till nästa sommar men den är vacker även på sin nuvarande plats.den har jag hämtat i min barndomsby nere vid byns bäck.

 Vår fina och doftande schersmin har blommat rikligt även den här sommaren och den har spridit sin underbara doft runt omkring sig som vanligt.Skulle vilja stoppa ner den doften i en burk och ta fram och dofta på den under vintern.

Det här var lite grann om hur jag har det just nu har vi våra ungdomar här på visit och nu när vi har en fin dag så ska vi åka till vårt sommarhus och njuta av sommaren ta med oss fika och vara där några timmar.

Jag länkar över i vanlig ordning till TrädgårdsFägring

Ta vara på Er och jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut 



 







 

 










3 kommentarer:

  1. Hej! Du har så mange fine blomster, og jeg liker spesielt godt alle rosene dine. Flott alunrot også. Regn har vi også fått veldig mye av i juli, og jeg lengter etter varmere og tørrere vær igjen.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så bra att ni har fått regn, då trivs växterna. Det ser fint ut i trädgården med allt vackert som blommar. Schersminen är otroligt fin, kan tänka mig att den doftar gott. Tråkigt med rosen, men hoppas den kommer igen.
    Ha det så bra /Marika

    SvaraRadera
  3. Njae, några blommor i överflöd finns inte här i torkan att plocka in. Men jag fick en stor bukett i onsdags som jag idag ska dela upp lite...man vill ju ha blommar i alla rum!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera