onsdag 12 juli 2023

 Godmorgon bilder från trädgården

Vi har fortsatt bra väder en sol som skiner och härliga sommardagar i bland lite åska som kommer med lite regn men det är allt.

Trädgården den levererar här har mina Flammentanz börjat äntligen klättra uppför sin spaljé och de är varje sommar lika fina med sina röda blommor.

Här vid vårt cykelskjul har jag för flera år sedan placerat en rabatt och i den planterat bland annat doftpioner som nu har slagit ut i blom och bjuder på en underbar doft.


 

Den gula blomman som jag har fått av min svägerska den blommar med sina gyllene blommor,vad den heter det vet jag inte tyvärr men fin är den.

Här på vår altan sitter jag gärna och myser nu när det är sommar och schersminen blommar och sprider sin underbara doft intill.

Den här skönheten nämligen Alpmartorn som jag fick av min granne den är jag så glad över att den nu blommar vilken skönhet den ändå är.Nu hoppas jag att det ska bli flera till ett annat år.

Mina så vackra rubinröda liljor har nu slagit ut i blom jag minns inte att de var så här fina förra sommaren men den här sommaren så är dom det.Det kan nog bero på den värme som vi har haft kanske.

Stjärnflocka en blomma som alltid är lika vacker även fin att ta in och ha i buketter.


 


Vi har ju igelkottar som bor under en ladugård som vi bor granne med och en morgon så kom den här lilla krabaten och kanske ville ha lite frukost men han vände när jag skulle fota honom.

Han får ju mat av en annan granne som ger dem kattmat som ska vara mera lämplig än min frukost men man blir så glad över sådana här spontana besök.

Nu ska det visst bli lite svalare väder och inte gör det mig någonting vi får även hem dotter och måg som ska bli så trevligt.

Jag länkar över mitt inlägg i vanlig ordning till  TrädgårdsFägring.

Önskar alla en fin fortsättning på veckan.



 




4 kommentarer:

  1. Så flotte pioner du har som blomstrer så fint nå. Ja, de dufter så godt. Flammentanz er er vakker rose. Jeg hadde den der jeg bodde før. Den vokser utrolig mye bare på en sesong.
    Så heldig du er som har pinnsvin i nærheten. De er så søte.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Du har så mycket som blommar. Så fint. Igelkottar skulle jag gärna ha i trädgården. Den gula blomman har jag kunnat namnet på men minns inte det just nu. Krolliljorna är jätte fina. Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen!
      Fick namnet av min dotter Gullnattljus, hon har en hög variant, din är lägre.

      Radera
    2. Hej Maribel,tack för namnet på den gula blomman det ska jag skriva upp så jag kommer i håg det.Hälsningar Margareta

      Radera