torsdag 27 oktober 2022

 Oktoberbilder

Veckans tema är oktoberbilder och jag får börja med den här bilden här har löven inte ramlat ner och det är så vackert med alla gula blad som förbereder sig för att falla till backen innan månaden är slut.

Här har löven från den lönn som är planterad redan börjat falla och även det har sin charm.Jag brukar ta vara på en del och göra något arrangemang av dem eller bara torka dem för att använda som dekoration.


 Bara så här i all enkelhet kan man använda de torkade lönnlöven och tillsammans med en belysning så blir det en fin dekoration.

Den blåa sparken plockas fram för man vet ju inte så noga när den ska komma till användning ett tu tre så är snön här den brukar ju visa sig under Oktober.


Sedan måste man ju även ta i hop allt löv som ramlat ner och en del löv läggar jag i rabatterna som skydd.


Dessa små vänner de vill så gärna att man ska börja sätta ut mat då det kanske inte finns särskilt mycket ute då det har blivit kyligare.Vi har satt ut mat till dem i form av olika rör med fröer något som gillas.

I Oktober tänder vi en brasa varje morgon och i bland även till kvällen i vår öppna spis där vi har satt in en kasett som håller elden på trygg plats och sprider en god värme.

Vi tänder även en och annan lykta det är ju så mysigt med olika ljuskällor när mörkret faller utanför.

Det här var min tolkning av veckans tema och jag länkar över till TrädgårdsFägring

i vanlig ordning.

Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut. 







 


5 kommentarer:

  1. Ja, løv er en resurs som en bør ta vare på. Jeg bruker også det til å beskytte planter. Vakre bilder fra der du bor. Gult løv er så pent å se på.
    Koselig med fyr i peisen, og lykter med lys i.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Björkens gyllengula blad är fina, tänk att man ofta glömmer bort den när man tänker på vackra höstträd. Gör som du, bäddar med löv och försöker även ta till vara på dem på olika sätt.
    Tycker mörkret som kommer är mysigt just för att man tänder ljus och eldar i kaminen, även om det sen kan bli lite väl länge innan våren och ljuset är tillbaka.....

    Ha en fin helg! Ulrika

    SvaraRadera
  3. Så snygg dekoration med löv och belysning du gjort. Här ser allt så trist ut - för även om gubben min är duktig och tagit in allt, både möbler och växter, så är han dålig på dekorationer!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  4. Hej Margareta!
    Så fin den gula björken är. Hos mig har de flesta löven dalat ner och ligger på marken. Det ser mysigt ut med en härlig brasa och en vacker lykta. Fåglarna blir glada och tömmer matarna väldigt fort.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  5. Fin dekoration med belysningen. Härligt med brasa i kaminen också Den värmer gott. Vi krattar inte så mycket utan klipper sönder löven och låter det mesta ligga kvar. Men hos dig ser det så städat och fint ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera