torsdag 20 oktober 2022

 Jag bjuder på lite och varje

Just nu när man inte vet hur morgondagen ser ut jag tänker mest på att det kan ju faktiskt vara vitt med snö ute på marken i mina trakter då är det helt fantastiskt att vi inte har haft mer än någon frostnatt hittils.

Dessa rosenplister de levererar verkligen de frösår sig lätt och de kommer upp lite här och var, den här har så satt sig själv men den passar ju så bra här framför den lite fula stenen och så här fin är den nu i Oktober.


Jag har besökt en trädgårdsbutik och jag kunde inte annat än köpa denna så vackra St Paula för den är vit med en lila kant och den har jag inte sett förut.

Det är alltid trevligt med någonting nytt att titta på.

Jag är lite förtjust i dessa så söta krukväxter som är trogna och blommar om och om igen, så just därför så har jag några olika varianter av dem.

Dessutom så förökar jag dem bara med att ta ett blad och sätta ner i jorden så lätt är det.
 

 

Det sista jag har plockat in från trädgården det är rosa kärleksört som nu har fått rötter och ska planteras ner ute i trädgården jag tänker sätta ner den i vår kompost där tror jag att den ska överleva till nästa sommar då den ska få en mer permanent plats.


För övrigt så är det förgänglighet som gäller i mina rabatter precis som det ska vara det mesta har gåt till vila för att ladda för en ny säsong.jag tycker det är fint att lämna som det är så jag gör inte så mycket på hösten.Här står en vissnad parkstånd och är ganska fin med sina vita frökapslar.

Den snöbärs buske som vi har i trädgården den har tappat alla sina blad men bären finns kvar och lyser vita och det är så dekorativt.Dess bär är tydligen giftiga så de får vara kvar.


 

Här är min citronplanta som jag har dragit upp från frön den har verkligen gillat läget i sommar den har fått stå inne i växthuset nu får den stå i ett ljust rum en trappa upp i vårt hus.



I  går morse var det frost på backen då det har varit några grader minus så nu knackar vintern på kan man säga .

Nu börjar växterna få ett lätt frosttäcke på sig och det är vackert kan jag tycka.

Då vet Ni hur det ser ut hos mig här uppe i norr och jag länkar över till  TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.




 



 



5 kommentarer:

  1. St. Paulia er en flott plante med vakre blomster. Jeg er imponert over din citronplante som du har sådd selv. Det har vært litt frost her også i det siste. Vinteren kommer nok innen det har blitt november tror jeg.
    Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Vad fint med din egensådda citronplanta, den har vuxit sig riktigt stor. Jag satte några apelsinfrön i vår och de har stått i växthuset hela sommaren. Än så länge är de bara ca 15 cm höga, men de lever. Det blir kallare här också. Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  3. Lite av varje är spännande och du har mycket att bjuda på. Egensått citronträd påminner mig om förr. Det var längesen jag sådde och fick upp citron- och apelsinträd.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Det är alltid välkommet med fina växter som frösår sig på platser de passar på. Lamium är ju fina en stor del av säsongen också.
    Hösten har sin egen skönhet och förgängligheten är en del av det. Allt lugnar ner sig och man saktar ner inför vintern. Tycker som du, att ett frosttäcke på blad och kvarlämnade fröställningar är vackert.

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera
  5. Jeg har ikke mange blomstene inne som blomstrer, det blir stort sett grønne planter som klarer seg best hos meg på vinteren.

    SvaraRadera