torsdag 5 maj 2022

 Första veckan i maj med en något blåsig inledning

Mina Dahlior hade jag ställt ute i vårt växthus men då våren dröjer med att ge oss värmegrader nattetid så var jag tvungen att ta in dem så nu står dessa två inne på fönsterbrädan och trivs.Det ska bli underbart när jag kan plantera ut dem.

Maj har börjat med ganska så blåsigt väder så pass mycket så att vår vaxduk som vi har på vår utemöbel blåste i väg och det var en granne som hade sett den ute på vår by vid förskolan.Vi gick en runda och hittade den i en trädgård nära just förskolan som ligger en bra bit från vårt hus.

Tur att den inte hade landat på någon bil som kört förbi för genomfartsleden går ju i närheten dessutom så har jag satt fast tyngder på duken.

Nu har jag köpt dit lite tyngre tyngder och ska det bli storm en gång till så får vi plocka in den för säkerhets skull.

Valborgsmässoafton så satt vi hemma och lyssnade till vårsånger på tv innan vi åkte i väg ut på en biltur och hade turen att träffa på en orrtupp som spelade, han hade tre hönor som han försökte fånga med sitt spel.

Vi såg även en del andra vilda djur vad vi kunde se också är att någon vårflod är inte här ännu men när den kommer så blir det nog ganska så ordentligt då det ligger mycket snö i fjällen.

Det kom en mycket trevlig information från vårt trädgårdssällskap nämligen en resa till Ockelbo och till denna så trevliga trädgård.En resa som jag och maken gav som idé när vi hade trädgårdsvisning här i augusti och som vi nu ska fara i väg på.

För vår del så blir det även en resa till Göteborg under juli som vi ska göra någon vecka före så det blir en ganska så intensiv månad men så trevlig.

Vitsipporna i en av mina rabatter har slagit ut så mycket vår med dessa vita blommor.

Den här Lungörten som jag gillar så mycket har även den kommit upp ur jorden verkligen en så tacksam växt som jag har på flera ställen då den har otroligt vackra blad och nu under tidig vår även blommar.

Det var lite grann om hur det är här hos mig just nu sakta men säkert så börjar ändå vintern dra sig tillbaka och vi ska nu få värme.Jag länkar i vanlig ordning över till TrädgårdsFägring 

Önskar alla ett fint veckoslut.
 

 


 





 




6 kommentarer:

  1. Veldig fine dahlia du har inne i vinduet! De har jo kommet godt i gang med veksten. Her har det også blåst veldig mye i det siste. Det er også veldig tørt her nå, og jeg håper at det snart kommer noe regn her.
    Din lungeurt ser veldig fin ut.
    God helg.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Jag har satt mina nyinköpta dahlior i plastpåsar med jord i, de växer fint, de gamla är kvar på vinterförvaring hos min dotter. Det är nog dags att ta hem dem. Vi har haft lite kallt och blåsigt men idag var det riktigt varmt.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  3. Tur i oturen att ni hittade duken och att inget allvarligt hände. För blåst rejält har det gjort i veckan även här. Jag har inte sett varken orre eller tjäder i verkliga livet det vore spännande.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Så spennende med orrhanen! Dahlia må nok vente litt til før den kommer ut, ja. Men nå er det hvitveistid :)

    SvaraRadera
  5. Vi har haft det ganska skönt med behaglig arbetstemperaturer på 15-19 grader dom senaste dagarna. Så gick jag ut nyss för att öppna till växthuset, men gick genast in igen - det var svinkallt! Hur kallt kollade jag inte, jag ville bara in direkt.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  6. Det är fortfarande bra arbetstemperatur på dagarna, men hemskt kallt på nätterna. Rolle har inte ens påbörjat jobbet med poolen...men det gör inget jag tänker inte bada i den förrän det är sommarvärme! :-(
    Wij Trädgårdar skulle man ju gärna vilja besöka, men vi har lagt ner allt vad resande är. Även det till bara fastlandet. Trist men Rolle vill inte längre köra så långa sträckor och det brukade bli ganska många mil på en vecka.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera