torsdag 12 maj 2022

 Äntligen 

Äntligen så har snön försvunnit och man kan på riktigt säga att nu är det vår och vi har dessutom haft över 10 grader varmt och vi har även fått lite välbehövligt regn.

Här vid vårt sommar hus så har vi haft den här fågelholken i flera år där det har bott små fåglar av olika slag så även förra sommaren men då hade en Hackspett fått för sig att hacka så att hålet skulle bli större och kanske flytta in.

Tack och lov skedde det i slutet på sommaren då ingen bodde där men holken blev ju förstörd.Maken ska åtgärda den för det är inget fel på den för övrigt så den ska vi sätta upp någon annan stans.

Nu har vi köpt in en ny fågelholk och där har det redan flyttat in en svart/vit flugsnappare till glädje för oss som kan sitta på altanen och titta på dem när de flyger ut och in.

Den såg så nöjd ut över sin nya boning han satte sig på en kvist vippade på stjärten och sjöng en stump utanför. 

Primula John Mo blommar så här fint i en av rabatterna vid vårt sommarhus.

Humlorna surrar och tur då att det finns mat på olika ställen i trädgården för dem.

Dessa krokus har jag på flera ställen ute i trädgården det kan man ha då de är en så fin färgklick.

Jag har även flyttat ut min pelargontrappa och även mina pelargoner de behöver komma ut för att få mera syre de mår de väldigt bra av.

Jag har nog aldrig någon vår haft så fina pelargoner som denna vår vet inte vad det beror på men kanske för att de har fått stå svalt under en längre tid.

Vi har även satt ut vår spring vatten sten som gör att det porlar så härligt när man sitter på vår altan och njuter av tillvaron.

Det var lite grann om hur det är här hos mig just nu och jag länkar som vanligt över till


Önskar alla en fin fortsättning på den här veckan.
 

7 kommentarer:

 1. Så godt at snøen endelig er borte hos deg også. Det var en flott pelargoniatrapp! Fargerike krokus vil vi ha om våren ja :)
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Så härligt att snön har försvunnit och att det har blivit lite varmare hos er. Fåglarna är kul att följa. Vi har också en holk som vi kan se från altanen. Det brukar vara blåmesar som bygger bo. De andra holkarna har inte haft några hyresgäster på ett tag. Vi har fått en del regn de senaste nätterna.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni fått värme och att våren kommer till er också. Det slår mig hur mycket senare det är för det känns som en evighet sen krokusarna blommade. Här är tulpanerna i fullt flor.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Jeg har også noen fuglekasser i hagen. Det ser ut til at noen har flyttet inn i et par av dem i det minste.

  SvaraRadera
 5. Ja, hos deg er det jo riktig vårlig :) Trivelig med fuglekasser.
  /Irene

  SvaraRadera
 6. Så fint flugsnapparen fått det, rena lyxkåken och det är ju så underhållande med fåglar.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Ja nu verkar våren satt fart hos er också och snart så har ni sprungit ikapp oss andra! Kul att flugsnapparen accepterade sin nya holk direkt och att ni kan se den från er altan. Så underhållande.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera