fredag 22 april 2022

 Hallå våren

 Det här är vår för mig då diket vid vårt sommarhus tinar fram och det rinner vatten här för fullt.Det börjar våras på riktigt nu då vi har haft uppemot femton plusgrader och solen har stått högt på himlen

Fjärilarna har även de vaknat och svärmar för de flyger efter varandra och det är verkligen så härligt.

Så tur för alla dessa Fjärilar och andra som behöver mat så har Sälgen börjat komma med videkissar det är verkligen ett tydligt vårtecken om något.


 Krokusarna vid husknuten har slagit ut i blom även här hos mig något som är så underbart och de är en riktigt fin färgklick bland annat som ser visset ut.Det är mycket som är på gång i mina rabatter som har tinat fram.

Än så länge så är det många växter som väntar på mer värme men nu har äntligen snön börjat ge vika och det börjar tina fram och då väntar många växter bara på att få börja på en ny fas.


 

Inne i vårt kök så står dessa så vackra Tulpaner som vi fick under påskhelgen av några middagsgäster.Gula tulpaner har jag nog aldrig haft tidigare men de lyser väldigt mycket vår om dem och är en fin färgklick.

Det var lite grann om vad som är på gång här hos mig just nu. En underbar tid väntar framöver med en hel del trädgårdsarbete som Ni förstår men det är är ju min favorithobby så det är bara roligt.

Jag gör som vanligt nämligen länkar över till   TrädgårdsFägring

Även i dag skiner solen och det är härliga varma grader utanför avslutar med att önska alla ett fint veckoslut. 


 



 





4 kommentarer:

  1. Det er så herlig å se at snøen blir borte hos deg. Sommerfugler har jeg sett flere av her også. Gule tulipaner er så flotte nå på våren, og vi behøver noe med farge på nå.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Visst är det härligt när våren kommer med sol och värme. Fjärilarna dansar omkring här också, såg den första alldeles för tidigt för många veckor sedan, då det var kallt. Sälgen är fin, hör till våren. Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta,

    Så härligt att våren kommit till er också! Nu är det full fart framåt med massor att göra men också mycket att glädjas över. Ser några knoppas i tulpanerna utomhus men så länge är det köpetulpaner inomhus som gäller även här.

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera
  4. Härligt att våren når upp till dig också :) Tror fjärilen är en vinbärsfux - en art som jag lärde mig i våras. Den har små blå prickar längst ut i kanterna på vingarna. Och det verkar den ha i dina bilder.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera