fredag 1 april 2022

 Välkommen April


Nog är det härligt att vi kommer in i månaden April en månad med många härliga förväntningar.

Hos mig har det blivit lite mer vinter men den snön som har kommit har redan börjat tina upp och när det ser ut som på bilden före den kom så ser det ut ganska snart så här igen.

Hit åker vi varje dag som solen skiner och intar vår plats i var sin solstol och njuter av vårens ankomst det kommer en och annan besökare också som stannar till och pratar bort en stund.Här hör vi fågelkvitter mera än hemmavid då naturen är alldeles intill.


En zinhink med söta penséér har även kommit på sin plats på vår trappa den kan man ta in när det blir för kallt om kvällen.


Den zonalpelargon som jag köpte förra våren har ju övervintrat och har nu slagit ut och blommar igen något som jag verkligen gillar.Så kul när man får dem att överleva vintern.

Så här ser mina frösådder ut och nu ska jag ta och skola om dem så de ska få sig en egen kruka.I den vänstra sidan har jag satt aster och zinnia.På den högra har jag satt gurka och tomater.

Förra året i april så plockade jag in av mina krokusar  i början på april och det kommer jag även att göra i sinom tid bara det blir varmare ute.

Det berömda bakslaget har ju kommit och det var helt förväntat då det var egentligen alldeles för varmt här redan i mars för nu har vi ganska så kallt på nätterna och inte så värst varmt på dagarna som vi hade för en vecka sedan och snön har kommit så pass mycket så det var bara att ta fram snöslungan.

Här har jag några av mina pelargon sticklingar de har kommit väldigt bra Jag har ju varit på födelsedags kalas och då tog jag med mig en kruka med en pelargon och jag tyckte att det såg ut som en av mina favoriter.

Nämligen en av mina rosen pelargoner appel blossom jag har ju inte märkt upp alla mina pelargoner men man kan ju se på dess blad lite grann vad det är för sort.

Vi har en hel del snö kvar och då det är kallt om nätterna ända fram till förmiddagen så tinar det inte lika mycket just nu men inte blir det särskilt länge förrän gumman tö åter kommer tillbaka och hon är så välkommen.

Det var lite grann om hur våren ser ut här hos mig och jag länkar över till TrädgårdsFägring 

Önskar Er alla ett fint veckoslut.
 

 


 


 


 



8 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Du har så flotte stiklinger og det er så kult å overvintre pelargonia. Jeg har mange nede i kjelleren som snart skal ut i drivhuset. De har klart seg fint under lys der i vinter.
    Det er fortsatt snø på bakken her også, og kaldt om nettene. Sånn skal det visst bare fortsette, så det er ingen varme på vei enda.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,man blir så glad när man lyckas övervintra pelargoner och när man ser att de mår bra.Vintern den fortsätter tyvärr men det blir bättre snart./Margareta

      Radera
  2. Hej Margareta!
    Vi hade vårväder men det har blivit kallt och vi har t.o.m. fått några snöflingor. Så småningom blir det varmt igen. Det är tråkigt när det varit varmt att blir kallt igen. Det får hellre gå åt andra hållet. Har haft Apple Blossom, den är riktigt fin. Men jag är inte duktig på att övervintra pelargoner.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika, visst är det trist för man får ju en förhoppning att vintern börjar dra sig tillbaka.Tur då att man har vårsysslor inomhus./Margareta

      Radera
  3. Det låter härligt att ha ett miljöombyte så nära och att sitta där i solen ser jätteskönt ut. Du har en typisk vår inne hos dig med frösådder och pelargonsticklingar. Det är roligt att ha de där sakerna att pyssla med.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,visst är det ändå tur att man kan börja så fröer det ger framtidstro.Ja vi har det jättefint på vår altan när vi sitter i solen/Margareta

      Radera
  4. Det var verkligen en fägring hos dig! Fast även mycket vinter kvar. Här kom det lite snöflingor i förrgår morse, men dom la sig aldrig på backen så t.o.m. vi som bor på Gotlands Snöigaste Tomt har inga vita fläckar kvar. Så skönt.....
    KRAM OCH trevlig söndag/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,vad härligt att du har snöfritt det är tur att man har vårsysslor inomhus och lite fägring gör en ju gladare medan man väntar./Margareta

      Radera